USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GAÜN artık kabuğuna sığmıyor

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN’ün bir dünya üniversitesi haline geldiğini söyledi.

GAÜN artık kabuğuna sığmıyor
10-06-2016 09:20
Google News
GAÜN’ün bugün 2 bin 800 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaparak bir ‘Uluslararası Üniversite’ kimliği taşıdığını da vurgulayan Coşkun, “Hayallerimiz büyük. GAÜN’ü dünya markası bir üniversiteye dönüştüreceğiz” dedi.

400 civarında olan yüksek lisans öğrenci sayının 6 binlere geldiğini kaydeden Coşkun, “ İntörn mühendislik uygulamamız, Toplumsal Duyarlılık derslerimiz, etik derslerimiz, trimester eğitim uygulamamız Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek oldu” ifadelerini kullandı.

’"


GAÜN ULUSLAR ARASI BİR ÜNİVERSİTE



GAÜN’ün bugün 2 bin 800 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaparak bir ‘Uluslararası Üniversite’ kimliği taşıdığını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uluslar arası öğrenci olma konusunda, herkesin YÖS’e takıldığı bir dönemde, biz sadece Ortadoğu’dan değil, 98 ülkeden 2 bin 800 öğrenciye ev sahipliği yapar hale geldik. Bu, Ortadoğu’ya başkent olacak bir kent olan Gaziantep için önemli bir enstrüman oldu. Gaziantep Üniversitesi. Target toplumla ara yüzümüz oldu. TÜBİTAK’ın desteklediği bir yapı. Türkiye’de bir ilktir.”


PARLAYAN YILDIZI GÖRECEKLER



Coşkun, “Bugün insanların gökyüzüne bakmasına gerek yok. Şu şölen havasına baktıkları zaman Parlayan Yıldız’ı görecekler. Akademik ve idari personeliyle iç içe, üniversite kimliğine yaraşır bu birliktelik, nasıl bir parlayan yıldız idrakimizin olduğunu açıkça ifade ediyor. Burası artık Türkiye’nin Parlayan Yıldız’ı Gaziantep Üniversitesi” dedi.


98 ÜLKENİN GÖZ BEBEĞİ



Gaziantep Üniversitesi’nde 98 ülkeden 2 bin 800’e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Batı’ya, Amerika’ya, İngiltere’ye, Avrupa’ya taşınan öğrencileri neden biz ülkemizde misafir etmeyelim. Bu hem kültürlerin ve insanlık açısından yepyeni, tarihten getirdiğimiz medeniyet değerlerinin günün gençleriyle yeniden tesisi anlamında son derce önemli bir vazifeydi. Hem de o insanları eğitip kendi memleketlerinde hizmet etme konusunda da çok büyük bir fırsattı. Bu mesuliyetin bilincinde olarak bütün gelen öğrencilere sahip çıktık, boş bırakmadık. Barınmalarından beslenmelerine kadar her türlü problemleriyle yakından ilgilendik. Ben ve arkadaşlarım bu konuda hassasiyet gösterdik. Biz sahip çıkınca, Gaziantep uluslararası arenada gelen öğrencilerin bulunduğu memleketlerde Türkiye’de önde gelen üniversitelerden biri olduk” şeklinde konuştu.


MAVERA TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL SAHNESİNE SAHİP



Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinin Türkiye’nin en iyi, dünyanın da en önde gelen merkezlerden birisi olduğunu söyleyen Coşkun, “Gaziantep’te bilim, kültür ve sanatın yeni buluşma adresi olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kongre ve Sanat Merkezi Mavera, Türkiye ve dünyadaki birçok ünlü gösteri grubunu ve sanatçıyı sahnesinde ağırlamaya başladı. Burada bilim, sanat adına ne kadar etkinlik varsa onlar için son derece muhteşem, güzel bir salon. Gaziantep Üniversitesinin, Gaziantep’in, bölgenin ve de ülkemizin geleceğine ışık tutacak köşelerden biri olmuştur. Sahnedeki donanımı, teknik özellikleri itibariyle bugün Türkiye’nin en güzel sahnesine sahip salonudur” dedi. 

Görev geldikten sonra fakülte sayısını 5’ten 15’e, MYO sayısını 7’den 10’a, araştırma merkezini 11’den 24’e, öğrenci sayısını da 11 binden 44 bine çıkardığını söyleyen Coşkun, “GAÜN artık kabuğunu sığmıyor” ifadelerini kullandı. Rektör Yavuz Coşkun, “Fakülte sayımız 5’den 15’e,meslek yüksekokulu sayımız 7’den 10’a, araştırma merkezi sayımız 11’den 24’e, program sayımız 118’den 270’e, akademik personel sayımız bin 100’den bin 600’e, öğrenci sayımız 2008 yılından bu yana 11 binden 44 bine, yabancı uyruklu öğrenci sayımız 110’dan 2 bin 700’e çıktı. Eğitimde geliştirdiğimiz intörnlük uygulaması ile öğrencilerimiz teorik bilgilerin uygulamalarını iş yaşamında aktif olarak görmekte. Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinden sonra artık Meslek Yüksekokullarımızda da öğrencilerimiz son dönemlerinde intörn olacak.

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nda uyguladığımız trimester (üç dönem) eğitim modeli Türkiye’ye örnek olmuştur.. Gaziantep Üniversitesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sanayi tezleri Programları bünyesinden en fazla destek alan üniversitedir” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?