USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Otobüsü Yolda Tut Servet Başkan!

Otobüsü Yolda Tut Servet Başkan!
14-12-2021
Cumartesi günü şehrimizin başarılı firmalarından Şekeroğlu Grup tarafından Gaziantep'te yeni bir şube açıldı. Yönetim kurulu başkanı Necmittin Şekeroğlu'nun ifadesiyle; yıllar önce 20 metre kare bir dükkanda başlayan güzel bir hikayenin böyle güzel devam etmesi nedeniyle bir Kilisli olarak gururluyum. Maalesef açılış törenine aynı gün şehir dışına çıkmam nedeniyle katılamadım ama Gazete Kilis üzerinden değerli kardeşim Mehmet Ali Bozkaya'nın objektifinden töreni takip ettim. 
Gaziantep ve Kilis karşılaştırmasını bir çok konuda yapıyoruz. 
Adil bir karşılaştırma mı? Değil! Bir taraf adeta Güneydoğu'da bir destan yazarken ekonomi, kültür, şehirleşme, planlama anlamında adeta bir devrim gerçekleştiriyor. Diğer yanda Ankara İtilaf namesi ile topraklarının , köylerinin, büyük nahiyelerinin çoğunu Suriye topraklarında bırakıp Anadolu'nun en dip noktasında kaderi ile baş başa kalmış bir şehir var. Fakat geniş vizyonlu idareciler, girişimci ruha sahip isimlerle bu şehirde bir devrim gerçekleştirmeli diye düşünürken mikrofona Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan geldi. 1 Dakika süren kibar bir konuşmanın ardından mikrofonu terk etti.  
Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmaya başladığında ise topu ayağına alan Messi'yi izler gibi dinledim konuşmaları. Antep'in artık kabuğuna sığmadığından, OSB'lerin yetmediğinden, Fıstıkçılara yeni pazarlar açacaklarından bahsettiler. Antep adına sevindim, peki ya Kilis?
Merhum başkan Abdi Bulut'un vefatı bu şehirde büyük bir trajedi meydana getirdi. Memleketine aşık namuslu bir siyasetçiyi kaybettik. Fakat bir diğer trajedi çok yakında bekliyordu. O trajedide Servet Ramazan'ın Kilis Belediye Başkanı olması ile ortaya çıktı. O dönem meclis üyesi olduğumdan Servet Ramazan'ın başkan olmasında oy verenlerden biriyim. Genel olarak insanlar şunu düşünüyordu; "Belediyecilik deneyimi yüksek, sıcak ve samimi, dürüst bir isim, en azından rutin işleri yapsa yeterli"
Aradan 14 Ay geçti. Rutin işlerdeki aksama herkesin malumu. Başkan otobüs koltuğunda oturuyor, direksiyon başkasının elinde, gaza bir başkası basıyor, frene daha da başkası. Başkan 250 bin yolcu gibi yolu ve manzarayı izliyor. Tekerin biri yoldan çıkmış diğeri ne zaman çıkacak? Hem yolcular hem kendisi merak içinde!
Başkan direksiyonu eline al! Frene ve gaza sen hükmet! Otobüsü düz yola çıkar! Senden Fatma Şahin performansı beklemiyoruz ama en azından ilham al! Şehirdeki homurtuları susturacak projeler üret! Kimse direksiyonu kimin tuttuğunu önemsemez, fatura sana kesilir! Yarın hizmet dönemin bitip halkın içinde karıştığında günahınla, sevabınla insanlar seni değerlendirirken senin yaptıklarını değerlendirsin, direksiyonu tutanların değil! 
Kalın sağlıcakla..
A. Haşim Özyurt
hasimozyurt@gmail.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR