USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Türkeli’ye Erkek Hafızlık Kur’an Kursu ve Camii

Türkeli’ye Erkek Hafızlık Kur’an Kursu ve Camii
18-01-2024 19:39
Google News

Sinop’un Türkeli İlçe Müftülüğü, bölgenin ilk 45 kişi kapasiteli Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu ve Camii inşası için düğmeye basıldığını duyurdu.


Türkeli ilçesinde, hayırsever Ahmet Turhal tarafından Türkeli ilçesinin Hastane Üstü Top Meydanı mevkisindeki 3 dönüm arazi üzerine 45 kişi kapasiteli Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu ve Camii projesinin yapılması için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak.


Türkeli İlçe Müftüsü Halil İbrahim Kömürcü, yaptığı açıklamada, 2021 yılında hayırseverler tarafından yapılan Türkeli Suffe Yatılı Kız Hafızlık Kur’an Kursu’nun 33 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam ettiğini belirterek, “Türkelili hayırsever hemşehrilerimizin büyük bir gayret ve himmeti ile yapımı tamamlanarak hizmete giren Suffe Yatılı Kız Kur’an Kursumuz hâlihazırda 33 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bu yavrularımızın Kur’an ile arkadaş olarak yetişmesinden, Peygamber ahlakı ile kişiliklerinin oluşmasında emeği olan herkesten Mevla-i Zü’l Celal hazretleri razı ve memnun olsun" dedi.


Yapılan istişareler ve değerlendirmeler sonucunda, hayırsever Ahmet Turhal’ın bağışladığı Türkeli ilçesinin Hastane Üstü Top Meydanı mevkisindeki 3 dönümlük araziye yapılmasına karar verildiğini belirten İlçe Müftüsü Kömürcü, şöyle konuştu:


“Geçtiğimiz aylarda yapılan istişareler neticesinde, ihtiyaca binaen erkek öğrencilerimizin istifade edeceği yeni bir Hafızlık Kur’an Kursu’nun yapılması uygun olacağı görüşü benimsendi ve Allahü Teâlâ nasip etti. Hayırsever Ahmet Turhal beyefendinin bağışladığı 3 dönüm arazi üzerine 45 kapasiteli Kur’an Kursu ve Tatbikat Cami yine aynı hayırseverimizin önden verdiği 6 milyon liralık bağışla inşallah proje hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?