USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gece kulüpleri meselesinde devekuşu misali başımızı sakladık

28-03-2018

Sorunlar, ‘mış gibi’ yapınca ortadan kalkmış sayılmıyor. Toplumun tepki gösterdiği meseleler çözümlenmeyip sadece ‘mış gibi’ yapılması hiçbir işe yaramıyor. Dolayısıyla yetkililer sorunları örtüp gizleyip kamufle ederek ancak kendi kendilerini kandırıyor...

*

 

Bir gece kulübünde yaşanan ölümün ardından toplumsal tepki elbette karşılıksız kalmamalıydı. Kendisi de bir kadın olan İçişleri Bakanımız Ayşegül Baybars özel bir basın toplantısı dahi düzenleyerek gece kulüpleriyle ilgili gerekenin yapılacağı sinyalini vermişti.

 

Baybars, işletme izinlerinin otomatik olarak yenilenmesi konusunda kriterleri denetim altına almaya başladıklarını belirtmiş ve yol haritası çizdiklerini kaydetmişti.

 

6 ilçede denetim başladığını söyleyen Baybars, ölüm olayının yaşandığı gece kulübün sahibinin de ifadesi alınarak, dava okunduğunu ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etmişti.

 

Baybars, nisan ayı başında çalıştay yaparak sorunu masaya yatıracaklarını, yasayı da revize edeceklerini söylemişti.

 

İnsan bu genç, dinamik ve idealist olduğunu düşündüğü yeni bakanların hele ki böylesi insani bir konuda, yaşanan ölümün ardından ortalığın tozunu dumanına katacaklarını sanıyor ancak nafile...

 

Mesele denetimle, o da ne manada olduğu belirsiz bir denetimle sınırlandırılırken, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı kimsenin yapamadığını yapıp bazı kulüplere mührü vuruyor.

 

Ortalık böylesi bir karmaşa içindeyken vatandaş gece kulüpleri sorunu nereye varacak diye merakla takip ediyor.

 

*

 

Başta da belirttiğim üzere sorunların ardını açıkta bırakıp başını gizlemekle bu işler çözülmüyor.

 

Şimdi de yeni bir icadımız var; gece kulüplerinin yol kenarlarındaki tabelaları kaldırıldı.

 

Neredeyse tüm gece kulüpleri Lefkoşa – Güzelyurt anayoluna yakın bir yerde konumlanmış şekilde ve ışıkları, şatafatları 500 metre öteden belli oluyor.

 

Alayköy Belediye Başkanı bu tabelaların konulmasının başından hata olduğunu söylemişti. İyi ama o tabelaların oraya dikilmesi ve kalması yine belediyenin iznine bağlı değil mi? Sizden önceki Belediye Başkanı göz yummuşsa siz görev sürenizde niye kaldırmadınız?

 

Peki bunların yol kenarındaki tabelalarını kaldırınca ele ne geçiyor?

 

Arkada koskoca malikane gibi genelev işlevi gören gece kulüpleri gece karanlığını gündüze çeviren ışıltılı tabeleları insanın gözünün içine girerken yol kenarındaki tabelasını sökseniz kime ne sağlıyor?

 

O gece kulübü halen orada değil mi? Üstelik yapılan açıklamalarda tabelaların trafik yönünden sakıncalı oldukları için kaldırıldıkları belirtiliyor.

 

Bunu şaka kabul ediyorum...

 

*

 

Vakti zamanında Ercan Havaalanı’ndaki casino reklamları yasaklanmış ve üzerine bantlar çekilmişti. Yani kafayı kuma gömüp sakladılar ama diğer her yer açıkta kalmıştı. Bir benzerini yeniden gece kulüplerinde yaşıyoruz...

 

Devekuşu misali başımızı sakladık...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR