USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Acı bizim acımız, NCR hariç

21-12-2020
Sanko Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi’nde koronalı hastaların tedavi gördüğü bölümde, oksijen tüpünün patlaması sonucu 11 insanımızı kaybettik. Yangından etkilenen aralarında doktor, sağlık personeli ve güvenlik görevlilerinin olduğu 51 kişi, değişik hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Facianın ilk dakikalarından itibaren Sanko Holding, bilgi kirliliğinin önünü almak için kamuoyuna anbean doğru bilgilendirmelerde bulundu. Hastane personelinin cansiperane müdahalesi, itfaiye ve 112 Acil Servisi’nin zamana yarış verdiği mücadeleleri sayesinde, facianın çok daha büyük boyutlara ulaşılmasının önü alındı.

Vali Davut Gül’ün dediği gibi, Gaziantep Belediye itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi olmasa facia çok daha büyük olabilirdi.

Hülasa yaşanan felaket ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.  

Evet, 11 insanımızı kaybettik, yastayız.

Evet, üzüntümüzü ifade edecek cümleleri kurmakta zorlanıyoruz.

Daha fazla lafı dolandırmayacağım.

Hiç kimse Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nun yerinde olmak istemez.

Bu hastane, kuşkusuz Gaziantep’te sağlık sektöründe çığır açmıştır. Abdülkadir Konukoğlu, hastane personeliyle bir araya geldiği her platformda, “Bizler babamın rahatsızlığı dolayısıyla hastane kapılarında çok bekledik. Sizlerden isteğim; hastaları anneniz, babanız bilin, hiçbir hastaya öf bile demeyin” nasihatlerinde bulunmuş birisidir.

Sık sık “Ahrete EFT” vurgusu yapan Abdülkadir Konukoğlu’na en çok hangi sektörlerde karınız daha yüksek diye sorulduğunda, şu cevabı vermişti.

“En karlı sektörlerimiz eğitim ve sağlık sektörümüz. Her yıl 2-3 milyon dolar zarar ediyoruz” demişti.

Röportajı yapan kişi, zararı kar diye nitelendirmesine bir anlam verememiş.

Nasıl yani der, demez.

Aldığı cevap oldukça manidardı.

“Yıllık 2-3 milyon dolar zarar ediyor olabiliriz ama çok insanın hayır duasını alıyoruz. Bundan daha büyük kar mı olur.”

Böylesi bir hassasiyete sahip Konukoğlu Ailesi, elbette yaşanan olaydan derin üzüntü duydu.

Yine tekstilin patronu durumunda bulunan Sanko’nun, mühendislik üzerine bir üniversite kurmak yerine, sağlık sektörüne yeni neferler kazandırmak için sağlık üniversitesi kurmasını aynı hassasiyetin içinde aramak gerek.

Bu hassasiyetlere sahip Konukoğlu, yaşanan felaketin elbette neden ve sonuçlarını irdeleyecek, soruşturmanın neticesi ne olursa olsun, gereğini herkesten önce kendileri yapacaktır.

Bu felaketler toplumsal dayanışmayı üst seviyeye çıkarır.

Bunun örneklerini veren hastaneler oldu. Anka Hastanesi gibi hastaneler, felaket sonrası açıklamalarda bulunarak, üzüntülerini ifade etti ve Sani Konukoğlu Hastanesi’ne her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdiler.

Ama bir hastane var ki, tutum ve davranışlarıyla toplumun genelinin öfkesini üzerlerine çektiler.

Felaketten etkilenen bir hasta, NCR Hastanesi’ne sevk edildi. Maalesef bu hastane, sevkle gelen hastadan ücret talep ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplumun hislerine tercüman olarak, “Bu asla kabul edilemez. Hasta yakınlarından ücret talep eden hastane hakkında Valilik soruşturma başlattı” açıklaması yapmak zorunda kaldı.

NCR Hastanesi’nin bu tavrı, en az yaşanan felaket kadar hepimizi üzdü.

Soruşturma açılsın veya açılmasın NCR Hastanesi, toplum nezdinde çoktan mahkum oldu.

NCR Hastanesi sahipleri veya yetkilileri toplumdan gelen tepkiler sonucu yaptıkları ayıbın farkına varmış, geri atmak zorunda kaldı ama ne çare!

Bana kalsa NCR Hastanesi’nin hastane ruhsatını iptal ederim. Hiçbir şey yapamazsam SGK tahtasını iptal ederdim.

Olmaz ama ben yine peşin peşin “amin” diyorum.

Bir şey daha diyeceğim…

Unuttularsa, hatırlatırım.

17 Haziran 2018’de NCR Hastanesi çıkan yangında; 2 kişi ölmüş, 5’i sağlık personeli 85 kişi çıkan yangından yaralı halde çeşitli hastanelere sevk edilmişti.

Gaziantep’te hiçbir hastane, sevk edilen 85 hastadan bir ücret talebinde bulunmadılar.

Rabbim, hiç kimseyi NCR’ye düşürmesin!

Son bir not…

NCR Hastanesi sahiplerine ve yetkililerine sesleniyorum…

Sanki bu olay hiç vuku bulmamış gibi göstermeye çalışmanız trajikomik bir hal aldı.

Bunlara hiç gerek yoktu!

Ücret talep ettiğiniz hastanın faturasını, Abdülkadir Bey’e veya Adil Konukoğlu’na şahsi olarak fatura edin. Ödemesi ister elden ister banka marifetiyle anında hesabınıza geçerdi.

Böylesi felakette keşke böyle çirkinlikler keşke hiç yaşanmasaydı.

Ama yaşandı, hem de saygısızca…

Gaziantep yasta…

Gaziantep’in başı sağ olsun.

Gaziantep’e geçmiş olsun.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR