USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bize bunlarla gelin diyeceğim ama

05-07-2021
Bize bunlarla gelin diyeceğim ama
Hafta içinde Ak Parti Milletvekili ve TBMM Meclis Amiri Ali Şahin, bir fotoğraf servis etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep milletvekilleriyle Ali Şahin’in makam odasında bir araya geldi.

Fotoğraflara şöyle bir baktım… Ahmet Uzer sakal bırakmış. Bu da demek oluyor ki vekilimizi görmeyeli epeyi zaman olmuş. Sait Kirazoğlu da Ahmet (Uzer) Abisine özenerek sakal bıraktıysa, birilerinin sakalın ona yakışmadığını söylemesi gerekiyor. Çünkü sakal Kirazoğlu’na hiç yakışmamış.

Bu kadar hoş kişilik yeter. Asıl mevzumuza gelelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti milletvekilleriyle gruplar halinde görüştüğü biliniyordu. Ama pek milletvekillerinin ayağına kadar gittiği görülmüş bir şey değildi.

Gaziantep milletvekilleri bu yönden çok şanslı… Cumhurbaşkanı ayaklarına kadar gelmiş. Emin olun fotoğrafa bayıldım. Milletvekillerimizden görmek istediğim işte böyle kareler….

Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun… Ne konuştunuz hele onu deyin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geyik muhabbeti yapmak için ayağınıza kadar gelmedi. Bu ziyaret Cumhurbaşkanı için deplasman bile sayılır.

İnşallah hoş gelişleri olmuş, boş gidişleri olmamıştır. Eğer hoş kişilik yaptıysanız bundan Cumhurbaşkanı da bizler de hoşlanmayız. Ayağınıza kadar gelen bu fırsatı nasıl değerlendirdiniz onu çok merak ediyorum?

Beyefendi… Efendim veya Sayın Cumhurbaşkanım ile başlayan hitaplarınızda Gaziantep ne kadar geçti?

Mutlaka geçmiştir. Gaziantep’in havasından suyundan bahsetmediniz inşallah…

Suyu demişken… Neyse neyse, güzelim kareyi bozmayalım.

Mesela Gaziantep Havaalanı Yeni Terminal Binası, Gaziantep’in 100. Kurtuluş yıldönümüne yetişmesi gerektiğini sorabildiniz mi?

Malum, mevcut terminal binası, belki de Türkiye’deki en kötü terminal binası… Yanında yükselen modern terminal binası görünce içimiz bir hoş olsa da sürecin uzaması da bir o kadar canımızı sıkıyor.

Hem bu terminal binasının 100. Kurtuluş yıldönümünde hizmete girileceği sözleri verilmişti.

Cumhurbaşkanı’na bu söz, hatırlatıldı mı?

Bir de Şehir Hastanesi var. Her ne kadar yön tabelaları Şehir Hastanesi’ni gösterse de o tabelalar, sizi beton yığınına götürüyor... Gaziantep Şehir Hastanesi ile birlikte aynı tarihlerde temeli atılan birçok şehir hastanesi hizmete girdi. Maalesef Gaziantep Şehir Hastanesi inşaat halinde öylece duruyor.

Bu, 2023’de önünüze mutlaka gelecek. Gelmeden bir hal çaresine bakılması menfaatiniz içindir.

Acaba Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu’nun “esnaf, iktidar vekillerini uzun zamandır göremiyor” sözlerini hatırlattı mı?  Sahaya inin uyarısını yineledi mi?

Edindiğim bazı bilgiler var ki… Milletvekilleri yakın zamanda esnafı ve halkı bıktıracak kadar halkla iç içe olacaklar. Bunun için çok titiz bir çalışma yürütülüyor.

İnşallah kaytaran olmaz!

Olursa, yine bize iş düşer.

Bize iş düşürmek istemiyorlarsa, programlara sadık olsunlar.

Yine de ben o fotoğraf karesine bayıldım.

İnşallah o fotoğraf karesi, müjdeleri beraberinde getirir.

***

Alkışlar Ahmet Aşkın Söğüt ve Bülent Polat’a

Gaziantep’te cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Vali Davut Gül, düzenlediği basın toplantısında operasyonunun detaylarını anlattı.

Bu tarihi operasyonuna imza atanlar; Vali Gül’ün sağında yer alan Emniyet Müdür Vekili Ahmet Aşkın Söğüt ve solunda bulunan Narkotik Şube Müdürü Bülent Polat…

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in görevden alınmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Ahmet Aşkın Söğüt, Emniyet Müdürlüğü görevini vekaleten de olsa pekala başarıyla yürütüyor.

Bu iki aylık süreçte; Ahmet Aşkın Söğüt’ün, Gaziantep Polis Teşkilatı tarafından çok sevildiğini fark ettim. Aşkın Müdürü’n vekaletini başarılı bir şekilde yapması için tüm teşkilat, büyük bir özveri ve şevkle çalışıyor.

Aman Aşkın Müdür’e bir laf gelmesin hassasiyetiyle görevlerini yapıyorlar.

Keza benzer şeyleri Narkotik Şube Müdürü Bülent Polat için de diyebilirim.

Bülent Polat’ın hele özel konumu var ki takdire şayan…

İkinci sınıf emniyet müdürü olmasına rağmen, Narkotik Şube Müdürlüğü’nü ve Narkotik Şube Müdürlüğü’nden sorumlu müdür yardımcılığı görevini birlikte yürütüyor.

Bülent Polat, genç ve başarılı bir polis müdürü…

Cumhuriyet tarihinin bu büyük operasyonu, 5 aylık titiz çalışmanın bir ürünü…

5 Aydır geceli gündüzlü teknik ve fiziki takip yapıldı. Uyuşturucu tacirlerinin alışveriş esnasından tek tek fotoğrafları ve videoları çekilerek, sağlam deliller elde edildi.

313 Uyuşturucu satıcısı hakkında tüm deliller oluşturulduktan sonra operasyon düğmesine basıldı. 313 Zanlının 253’ü kıs kıvrak yakalandı. Bazıları zanlılar ise adreslerinde bulunamadı.

Operasyonla ilgili ilginç bir detay verirsem, bu operasyonun nasıl bir titiz çalışmanın ürünü olduğu daha iyi anlaşılabilir.

Zanlıların evlerine yapılan operasyonlarda, bir zanlı evinde bulunamadı. Evde yapılan aramalarda ise uyuşturucu emarelerine rastlanmadı. Uyuşturucu zanlısı kendisinden o kadar emin ki… Evinde uyuşturucu çıkmadığını da biliyor. Bu özgüvenle Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, “beni arıyormuşsunuz. Evimde de arama yapmışsınız” demiş.

İfadesi alınıp serbest kalacağını sanan zanlı, önüne koyulan satış yaptığı esnada çekilen fotoğraf ve videoları görünce, apışıp kalmış. Keza zanlıların avukatları da benzer durumlar yaşamışlar. Müvekkili olduğu şahısların emniyette veya savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest kalacağını düşünüyorlardı.

Onlarda önlerine getirilen sağlam delilleri görünce, sukutuhayale uğradılar.

Velhasıl, Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zehir tacirlerinin 213’ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 46 Zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bu operasyon sayesinde; Hacıbaba ve Vatan mahalleleri uzun süre zehir tacirlerinden temizlenmiş oldu. Tutuklanan zanlıların eldeki delillerle kolay kolay cezaevinden çıkacağını sanmıyorum.

Bu başarılı operasyonda imzası bulunan Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Aşkın Söğüt ve Narkotik Şube Müdürü Bülent Polat’ın şahsında tüm Gaziantep polis teşkilatını tebrik ediyorum.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR