USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Adalet valiye başka Ali'ye başka olmamalı

20-04-2021
Adalet valiye başka Ali’ye başka olmamalı
Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ü geri dönmedi. Almanya’ya iltica eden 43 kişiyle ilgili soruşturma kapsamında, Malatya Vali Yardımcısı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürü ve iki kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması sonrası, yurtdışı çıkışlar yüksek düzeyde özel izine tabi tutulmuştu.

2017 yılında Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlilerinden ve hakkında PKK’dan dolayı yargılaması bulunan Yrd. Doç.Dr. Nevra Akdemir, bir konferans için gittiği Yunanistan’dan dönmedi.

23-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen konferansa katılma bahanesiyle giden Nevra Akdemir, buradan da Almanya’ya kaçtı.

Yurtdışına kaçan Nevra Akdemir, kaçışından 3 ay sonra Gaziantep Üniversitesi’ne istifasını gönderdi. Bu süreç içerisinde Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, Nevra Akdemir hakkında tek bir işlem ve soruşturma açmadı.

Mevzuata göre; 20 gün devam görevine dönmeyen memur müstafi sayılıyor. Ayrıca o kişi hakkında disiplin soruşturması açılması gerekiyor

Yani Malatya’da yaşanan skandalın alası Gaziantep Üniversitesi’nde yaşandı.

Skandalın vahameti, elbette sadece bir öğretim görevlisine yurtdışı vizesi verilmesi değil. Yurtdışına çıkışına izin verilen Nevra Akdemir’in Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde PKK’dan yargılanması olduğu halde, yurtdışına çıkışına izin verilmesidir.

Bugün, Malatya Vali Yardımcısı, İl Nüfus Müdürü ve iki kamu görevlisini görevden alan zihniyet, Nevra Akdemir’in kaçışında firari miydi?

Ortada nicelik olarak olmasa da nitelik açısından Malatya’dan daha vahim bir tablo var. PKK’dan yargılanan Nevra Akdemir’e yurtdışına çıkış izni nasıl verildi?  Atina ve oradan da Almanya’ya kaçan Nevra Akdemir’e 3 ayda ne kadar özlük hakları ödemesi yapıldı?

Bilen beri gelsin

Vali Yardımcısı ve Nüfus Müdürü’nü görevden alan zihniyet, Nevra Akdemir’in gidişinden sorumlu birimler hakkında neden hiçbir yasal işlem yapmadı?

Soruyorum

Nevra Akdemir’e yapılan 3 aylık özlük ödemeleri nedeniyle, Rektör Ali Gür’e zimmet çıkarıldı mı?

Vali Yardımcısı ve Nüfus Müdürü’ne görevden el çektirenler, Rektör Ali Gür’ü neden görevden almadı?

İşte bu çok zoruma gidiyor.

Adalet valiye başka Ali’ye başka olmamalı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR