USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

'Zeren Tanındı Armağanı: İslam Dünyasında Kitap Sanatı ve Kültürü' kitabı çıktı

“Zeren Tanındı Armağanı: İslam Dünyasında Kitap Sanatı ve Kültürü” kitabının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda Prof. Dr. Zeren Tanındı'ya 8. Gümüş Lale Ödülü takdim edildi.

'Zeren Tanındı Armağanı: İslam Dünyasında Kitap Sanatı ve Kültürü' kitabı çıktı
29-10-2022 16:58
Google News

Geleneksel Sanatlar Derneği'nin katkılarıyla Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Zeren Tanındı adına “Zeren Tanındı Armağanı: İslam Dünyasında Kitap Sanatı ve Kültürü” kitabı hazırlandı. Kitabın tanıtım toplantısı Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında Prof. Dr. Zeren Tanındı'ya 8. Gümüş Lale Ödülü verildi. Prof. Dr. Zeren Tanındı'yla yolları kesişmiş, alanında uzman meslektaşlarının kaleme aldığı 50'den fazla makaleden ve hatıra yazısından oluşan "Zeren Tanındı Armağanı: İslam Dünyasında Kitap Sanatı ve Kültürü" başlıklı eserin tanıtımı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vefa niteliğindeki kitabın danışmanlığını Prof. Dr. Serpil Bağcı yaptı. Geleneksel Sanatlar Derneği'nin (GSD) desteklediği Armağan Kitapları serisinin dördüncüsü olan eser, Prof. Dr. Tanındı ile lisansüstü çalışmalarını yürüten eski öğrencileri ve şimdiki meslektaşları Doç. Dr. Aslıhan Erkmen ve Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Tamcan Parladır'ın girişimi ve editörlüğü, Gönül Kaya'nın da tasarımıyla hayata geçirildi. El yazma alanının klasik konularının yanı sıra kodikoloji, konservasyon, okuma ve biriktirme kültürü gibi farklı alanları da ele alan Zeren Tanındı Armağanı: İslam Dünyasında Kitap Sanatı ve Kültürü'nde, Zeren Tanındı için özel olarak yazılan makalelerle birlikte daha önce incelenmemiş konu ve eserleri kapsayan özgün yazılar bulunuyor.

Deniz Zeybek - Emre Baba

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?