USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yüzde 40’lık Zamma, Vatandaşlardan Sert Tepki

Gaziantep’te ekmek zammı tartışması sürüyor. Pide ekmeğinin hem gramajı hem de fiyatı artarken bazı pideciler Oda’nın kararına uymadı eski tarifeye devam etti. 70 kuruştan pide satan bazı fırınların 200 gramdan eksik pide satması da dikkat çekti.

Yüzde 40’lık Zamma, Vatandaşlardan Sert Tepki
16-09-2015 10:58
Google News
Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Gaziantep’te ekmeğin kalitesinden şikâyetler artınca 50 kuruştan satılan 150 gram olan pideyi, 200 grama çıkarılarak 70 kuruştan satılmasına karar verdi. Oda’nın bu kararına dün bazı pide fırınları uymayarak, 150 gramlık pideyi 50 kuruştan satmaya devam etti.


VATANDAŞ ZAMMA TEPKİLİ



Pideciler, ekmekte yüzde 40 zam kararı aldı. Buna göre, ekmeğin fiyatı 50 kuruştan 70 kuruşa yükseldi. Yüzde 40’lık zamma, vatandaştan sert tepki geldi. Pidecilerin zam kararına tepki gösteren vatandaşlar, “Bu yıl hububatta rekolte rekoru kırıldı. Bolluk yaşandı. Bu zamdan nereden çıktı? Ekmeğin gramajını da artırarak, zamlarına kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Gerekirse bu konuyu mahkemeye taşıyacağız” diyerek yaşanan zam olayını protesto ettiler.


PUSULA SOKAĞIN NABZINI TUTTU



PUSULA olarak bizde dün pidecileri gezdik. Oda’nın bu kararına dün bazı pide fırınlarının uymadığını gördük.  Bazı pide fırınları zammı dikkate almayarak,  150 gramlık pideyi 50 kuruştan satmaya devam etti.  Zamdan haberlerinin olduğunu ama ekmeği 70 kuruşa satmaları halinde müşteri kaybı yaşayacaklarını dile getiren pide fırını sahipleri şöyle konuştu: “zam kararını destekliyoruz. Uzun zamandır pideye zam yapılmıyordu. Zaten para kazanamıyoruz. Giderlerimiz çok fazla. Şimdide vatandaşın zamma alışmasını bekleyeceğiz. Ekmeği 70 kuruşa satarsak müşteri kaybımız olur. Müşteri somun ekmeğe yönelir. Piyasanın durulmasını bekliyoruz. Zamlı tarifeye önümüzdeki günlerde geçmeye düşünüyoruz”

PUSULA 70 Kuruşa satılan pidelerin 200 gram olmadığını da ortaya çıkardı. 15 Eylül 2015 Salı gününden itibaren zamlı fiyat uygulamasına geçilirken, pideciler 200 gram olması gereken ve 70 kuruşa satılan pidede zammın ilk gününde gramajdan çaldı. Kebapçılara ve dürümcülere düşük gramajlı pide satan fırıncılardan bazılarının daha zammın ilk gününde gramajdan çalarak eksik gramajlı pide satmaları dikkat çekti.

PUSULA, HAKAN YAĞLI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?