USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Yunus Akgün kimdir? Yunus Akgün aslen nereli ve kaç yaşında? Adana Demirspor satın alma opsiyonu...

Sezon başında Galatasaray'dan Adana Demirspor'a kiralanan Yunus Akgün, burada gösterdiği performansla Vincenzo Montella'nın vazgeçemediği isimlerden biri haline geldi. İki sezondur Adana'da kiralık oynayan futbolcu, kademe fark etmeksizin hem TFF 1. Lig'de hem de Süper Lig'de yıld?

Yunus Akgün kimdir? Yunus Akgün aslen nereli ve kaç yaşında? Adana Demirspor satın alma opsiyonu...
22-03-2022 17:29
Google News

Türk futbolunun "Geleceği" olarak gösterilen Yunus Akgün, A Milli Erkek Futbol Takımımızın Portekiz'le oynayacağı Dünya Kupası Elemeleri maçının aday kadrosuna dahil edildi. Akgün, son iki sezondur Adana Demirspor'daki oyunu ile değerine değer kattı. Ancak, oyuncunun bonservisi yıllarını geçirdiği Galatasaray'da bulunuyor. Bu sezon Balotelli ile beraber ileride iyi bir tandem oluşturan Akgün, Vincenzo Montella'nın sıklıkla forma şansı verdiği isimlerden birisi. Sezon içerisinde Adana Demirspor maçlarını tribünden takip eden Stefan Kuntz, Yunus'un ilerideki mücadelesinden oldukça etkilendi. Bu sebeple onu aday kadroya aldı. Futbol tutkunları ise, genç oyuncu hakkında "Yunus Akgün kimdir ve kaç yaşındadır, aslen nereli, bonservisi hangi takımda" gibi soruları araştırıyor. İşte, Yunus Akgün'ün hikayesi ve biyografisi...

Umut Bozok kimdir ve kaç yaşındadır? Umut Bozok aslen nereli? Satın alma opsiyonu...Umut Bozok kimdir ve kaç yaşındadır? Umut Bozok aslen nereli? Satın alma opsiyonu...

Yunus Akgün Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Yunus Akgün, 7 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde dünyaya geldi. 21 yaşındadır. İsmail Çokçalış (21), Emrecan Uzun (20) ve Mustafa Kapı (19) ile beraber Adana Demirspor'un en genç futbolcuları arasındadır. Son iki sezondur Adana Demirspor'da kiralık olarak forma giyiyor.

Yunus Akgün kimdir?

Yunus, futbola doğduğu ilçenin mahalle aralarında top oynayarak başladı. Ebeveynleri ondaki futbol azmini fark ederek bu alanda ilerlemesi için aracı oldu. Yunus'u küçük yaşta ilçenin güzide takımlarından Kosova Güçspor'a gönderdiler.

Futbola dair temel bilgileri bu ekipte öğrendi. Göçmenler tarafından kurulan bu ekip, 2021-2022 Futbol Sezonu itibariyle İstanbul 2. Amatör Lig'de mücadele ediyor. Yunus'un başladığı dönemde de takım amatör düzeydeydi. Fakat ondaki azmi altyapı hocaları kısa sürede fark etti. Yunus'a iyi bir kariyer çizmek istediler ve onu Florya'da tesisleri bulunan Galatasaray'a gönderdiler. Aradaki mesafenin az olmasından ötürü ve Galatasaray'ın marka değeri göz önünde bulundurulduğunda ailesi bu öneriyi kolaylıkla kabul etti.

Yunus Akgün Galatasaray altyapısında oynarken

Genç futbolcu, hala futbola başladığı kulüp Kosova Güçspor'a ziyaretlerde bulunuyor. Boş vakitlerinde takımın tesislerine gidip hocalarını ziyaret ediyor. Hatta geçtiğimiz sezon takımın forma sponsorluğunu dahi üstlenmişti. Sadece forma değil, başka alanlarda da yardımlarını sürdürüyor.

Yunus için kariyerinin en büyük dönüm noktalarından biri de, henüz 11 yaşında Galatasaray tarafından keşfedilmesiydi. Yıllarca Sarı Kırmızılı ekibin altyapısında eğitim gördü. Fiziksel, mental ve taktiksel anlamda kendini geliştirebilmek için çok fazla fırsat edindi. Altyapıda oynarken A Takım'daki abileriyle antrenman yapma şansı buldu. Bu da kariyerini olumlu yönde etkiledi. 1 Temmuz 2018'de Galatasaray altyapısındaki eğitimini tamamlayan Yunus, kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini yaptı.

Yunus Akgün Galatasaray

O dönem takımı çalıştıran Fatih Terim, henüz fiziksel anlamda Süper Lig statüsünde olmayan Yunus'a forma şansı verdi. Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde toplam 11 dakika sahada kaldı. FC Porto mağlubiyetinde ve SL Benfica beraberliğinde o da sahadaydı. Kerem, 18 yaşındaki çoğu futbolcunun hayallerini gerçekleştirerek devler arenasında görücüye çıkmıştı.

Terim Yunus'u Adana Demirspor'a Yolladı

Ancak Fatih Terim, 2020 yılındaki kadro planlamasında Yunus'u düşünmedi. Daha doğrusu takımda kalması halinde istediği forma şansını bulamayacaktı. Bu sebeple TFF 1. Lig'in iddialı ekiplerinden Adana Demirspor'a kiralandı. Adana Demirspor'daki ilk sezonunda 32 maça çıktı. 7 gol atıp 3 asist yaptı. Gittiğinde 1,2 milyon Euro piyasa değeri vardı. Döndüğünde 2 milyon Euro seviyesindeydi. Üstelik, Adana Demirspor yıllar sonra Süper Lig'e yükselmişti. Çoğu futbol otoritesi Yunus'un Galatasaray'da kalacağını düşünüyordu. Bir kişi hariç: Fatih Terim.

Yunus Akgün Fatih Terim

Türk futbolunun efsanevi isimlerinden, sayısız başarı kazanmış antrenörü Fatih Terim; Yunus'un hala tam anlamıyla pişmediğine inanıyordu. Adana Demirspor da Yunus için hala devredeydi. Hatta o dönem, Başkan Murat Sancak Yunus'u istediklerini doğrudan televizyonlarda itiraf ediyordu. Fatih Terim de Yunus'un Adana Demirspor'da daha fazla forma şansı bulup kendini gösterebileceğine inandı. Öyle de oldu. Şimdiye dek 31 maça çıkan Yunus, 8 gol atıp 14 asist yaptı. Onun bu başarısı çoğu kez sosyal medyada ve spor basınında gündem oldu. Fakat en çarpıcı olanı ise, Galatasaray'a karşı sahadaki performansıydı.

Murat Sancak: "Yunus'u Tokatladım..."

Tarihler 21 Aralık 2021'i gösterdiğinde Adana Demirspor, Galatasaray'ı Yeni Adana Stadyumu'nda ağırladı. Maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Galatasaray oldukça formsuz olmasına karşın Adana bir türlü sonuca ulaşamıyordu. Maçın Hakemi Arda Kardeşler, ilk yarıyı sona erdiren düdüğü çaldıktan sonra Başkan Murat Sancak soyunma odasına indi. Yunus'un yanına yaklaşıp iki tane "babacan" biçimde tokat attı. Başkan Sancak o anları şu şekilde anlattı:

"Yunus Akgün Galatasaray maçının ilk yarısında sahada yoktu. Devre arasında onu kendine getirebilmek için benim babacan tavrımı bilirler, şöyle iki tane tokat attım. Dedim ki, 'Hayırdır, Fatih Terim seni izliyor diye mi korkarak oynuyorsun? Çık adam gibi oyna. Burası senin paranı veriyor. Burada ekmek yiyorsun' dedim. Ondan sonra çıkıp 2 tane gol attı."

Yunus Akgün Murat Sancak

Maç sona erdiğinde Adana Demirspor, binlerce taraftarı önünde Galatasaray'ı Yunus Akgün'ün 53' ve 58'inci dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup etmişti. Yunus'un performansından sonra uzun süredir eleştirilerin odağında yer alan Fatih Terim, bir kez daha topa tutuldu. Bu maçtan sadece 20 gün sonra 5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. 

Yunus Akgün A Milli Takıma Seçildi!

21 yaşındaki yıldız adayının bu inanılması güç performansı sadece Adana Demirspor taraftarını değil, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'u da bir hayli etkilemişti. Portekiz maçı için haftalardır şehir şehir gezip Süper Lig karşılaşmalarını seyreden Kuntz, Yunus'un A Milli Takıma dahil edilmesini istedi. Böylece, Türkiye'nin Portekiz maçındaki aday kadrosunda o da kendisine yer buldu. Yunus, kariyerinin ilk milli maçına Portekiz karşısında çıkabilir.

Yunus Akgün A Milli Takım

Aslen Nereli, Göçmen Mi?

Yunus Akgün, aslen Samsunlu bir ailenin çocuğudur. Lakin o, İstanbul Avrupa Yakası ilçelerinden Küçükçekmece'de dünyaya gelmiştir. Ailesi, yıllar önce yeni umutlar için Karadeniz şehrinden yola çıkmıştır. Futbola Kosova Güçspor'da başladığı için göçmen olup olmadığı iddiaları sosyal medyada konuşuluyordu. Alınan son bilgiler doğrultusunda Yunus'un Samsun asıllı olduğu ortaya çıktı. 

Yunus Akgün'ün Instagram ve Twitter Hesabı

21 yaşındaki Yunus Akgün'ün "yunusakgun17" kullanıcı adında bir Instagram hesabı ve aynı kullanıcı adıyla Twitter'ı vardır. Instagram adresini 335 bin kişi, Twitter'ını da 94 bin kişi takip ediyor. Yunus, bu hesaplarından Adana Demirspor'daki özel anlarını, Galatasaray'daki günlerini paylaşıyor.

Yunus Akgün bonservis

Bonservisi Hangi Takımda?

Türk futbolunun umut vadeden futbolcuları arasında gösterilen Yunus Akgün'ün bonservisi 2024 yılına kadar Galatasaray'da. Yunus'u sezon başında kiralayan Adana Demirspor, 300 bin Euro kiralama bedeli ödedi. Ancak Sarı Kırmızılılar herhangi bir opsiyon bedeli koydurtmadı. 

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?