USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisi Atay'a ziyaret

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri Şırnak'ta Vali Cevdet Atay'ı ve Habur Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti.

Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisi Atay'a ziyaret
17-05-2024 11:55
17-05-2024 11:58
GAZİANTEP
Google News

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Güneydoğulu ihracatçıları makamında kabul ettikten sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sırasında, Gabar dağında çıkarılan petrol, Habur Sınır Kapısı ve ilin genel ekonomik yapısı ile ilgili konular gündeme geldi. Gabar'dan günlük 43 bin varil petrol çıkarıldığı ve kalitesi çok yüksek olan petrolün dünya standartlarında olduğu ifade edildi. Diğer taraftan bölgede seracılık alanında önemli bir potansiyel bulunduğu belirtilirken, seracılığın gelişmesinin bölgenin en güçlü olduğu sektör olan lojistik açısından da önemli faydaları olacağına dikkat çekildi.
“Habur'la ilgili şikayetler azaldı”
Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Habur Sınır Kapısının bölge ekonomisi için çok önemli olduğunun vurgulandığı ziyaret sırasında, Habur'daki araç ve yaya geçişlerinde yaşanan sorunların büyük ölçüde çözüldüğü ifade edildi. Bölge ekonomisinin can damarı niteliğindeki Habur'dan geçişlerin kolaylaştırılması için teknolojik anlamda modernizasyonun da planlandığı belirtildi.
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Habur Gümrük Kapısında da ziyaret ve incelemelerde bulundu. İpekyolu Gümrükler ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ayhan Coşkuner ve Habur Gümrük Müdürü Halil Gözeller'i ziyaret eden Güneydoğulu ihracatçılar, Habur ile ilgili şikayetlerin azaldığını belirterek, sorunların çözülmesindeki gayretlerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?