USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk GAÜN’de Anıldı

Gaziantap Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programla Atatürk, vefatının 77. yıldönümünde anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk GAÜN’de Anıldı
10-11-2015 19:24
Google News
Anma programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu ve Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Senato üyeleri, öğretim elemanları ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş tarafından Gaziantep Üniversitesi Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan program, İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un GAÜN Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. İlkokulda, öğrencilik yıllarında Atatürk’ün klişe sözlerle anlatıldığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Bize Atatürk anlatılmamıştır. Atatürk’ü yeniden okumak, yeniden öğrenmek lazım. Şunu yaptı şunun için, eğer o olmasaydı şu olacaktı. Hep bize kötü bir vapurla Bandırma’ya gitti diye söylenir. Hayır öyle değil, Atatürk Bandırma’ya giderken bir devlet gücünü, bir siyasi gücü de almaya çalıştı. Vahdettin’in bütün iktidarsızlığına rağmen O’nun o dönemki siyasi gücünü arkasına almıştır. Vahdettin’i hain yaparak Atatürk’ü yükseltemeyiz veya Atatürk’ü kötü yaparak Vahdettin’i yükseltemeyiz. Vahdettin de belki yeterince erk sahibi olmayan bir padişah, yeterince güçlü ve cesur olmayan bir padişahtı ama Atatürk’teki cesareti, erki ve kabiliyeti görünce ona destek vermek zorunda kalmış ve ona destek vermiştir” diye konuştu. Coşkun, “Benim ulaşamadığım, her tarafta farklı bir siyasi argümanın enstrümanı olan Atatürk değil, kendi ülkemin tekrar bin yıllar içerisinde sürüp gelen ülkemin yok oluş anında devletimi kurtaran, ülkemi kurtaran bir Atatürk. Ondan sonra reformlar yapıp ülkemin değişimine imza atmış bir insan. Fakat şu yanlıştı, onu söylemeliyim ki, Atatürk’ü anlayayım o zaman. Dokunulmaz, koruma kanunuyla fanuslar içine hapsedilmiş bir Atatürk benim değil ki o zaman. Atatürk’ü anlamak bu değil” diye konutu. 

Konuşma sonrasında Rektör Prof. Dr. Coşkun, Halim Yağcıoğlu’nun “Atatürk’ten Son Mektup” şiirini seslendirerek, Atatürk’ü rahmetle ve saygıyla andığını söyledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?