USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tahmazoğlu ve Rektör Gür’den öğrencilere aşure servisi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Muharrem ayı nedeniyle öğrencilere aşure dağıttı.

Tahmazoğlu ve Rektör Gür’den öğrencilere aşure servisi
03-11-2016 10:12
Google News
Şahinbey Belediyesi tarafından hazırlanan aşurenin yemekhane önünde dağıtılması sırasında önlük giyerek, kazanların başına geçen Tahmazoğlu ve Rektör Gür, daha sonra hazırlanan aşurelerden kendileri de yedi. Aşure geleneğinin Türkiye coğrafyasında farklı kültür, renklerden uluslararası öğrencilere yaşatmanın, hem inançsal, hem de kültürel anlamda çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Şahinbey Belediyemizin geleneksel olarak gerçekleştirdiği bu etkinlik, öğrencilerimizin hem bu kültürü görmelerini, hem Muharrem Ayı’nı hafızada tutmaları bakımından çok önemli. Aşurenin birleştirici bir rolünün olduğunu biliyoruz. Özellikle, 15 Temmuz sürecinden sonra bu birlikteliğe daha çok ihtiyacımız var. Aşurenin içinde her rengin tadı olacak. Ama, hepsinin toplamda da bir lezzeti olacak” dedi.

Şahinbey 500 bin vatandaşa aşure dağıtacak

Muharrem ayında hem yas, hem hüzün, hem de bolluk bereketin simgesi olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Şahinbey Belediyesi olarak yıllardan bu yana devam ettiriyoruz. Bu yıl da 500 bin vatandaşımıza aşure dağıtacağız. Aşuremizi parklarda, okullarda, kamu kurumlarında ve üniversitelerimizde dağıtıyoruz. Aşuremizde 17 çeşit malzeme var. Her birinin rengi ve tadı farklı ama birleştiği zaman aşure tadında farklı bir tat ortaya çıkıyor. Bizler de ülke olarak, Türk’ü, Kür’dü, Alevi’si, Sünni’siyle birlikte bir mozaik olarak Türkiye’yi oluşturuyoruz” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?