USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Şubat Ayında 30 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının ikinci dönem başlamadan yapılacağını belirterek, 30 bin öğretmenin usta çırak ilişkisiyle tecrübeli, birikimli öğretmenlerin yanında 4 ay çalıştırılacağını, bütün yol haritasının belirlendiğini ve öğretmenlerin 81 ilde staj yapabileceklerini bildirdi.

Şubat Ayında 30 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak
22-10-2015 16:08
Google News
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, Bakanlık merkez binasında Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde Şubat ayından itibaren atanacak öğretmenlerin oryantasyon (staj) eğitimine ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi. Yapılan 37 bin atamayla birlikte şuanda öğretmen sayısının yöneticilerle birlikte 894 bin 511 kişi olduğunu belirten Aydoğdu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri ve yöneticileri 1 milyon kişilik bir şehir. 2014 yılında insan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne yer değişikliği için müracaat eden öğretmen sayısı 375 bin kişidir. 2015 yılında müracaat eden öğretmen sayısı da 303 bin kişidir. Biz bunların 2014 yılında 150 bin öğretmenimizin, diğer 2015i yılında da 194 bin öğretmenimizin yerini değiştirmişiz. Baktığımız zaman yılda 2-3 bin kişi yer değiştiren bakanlıkların yanında MEB’in yer değişikliklerine baktığımız zaman ciddi anlamda fark var” diye konuştu.


“BİZ EŞ ATAMALARINDA YÜZDE 100 BÜTÜN EŞLERİ BİRLEŞTİRDİK”



Dün sosyal medya hesabı üzerinden Şubat ayında yapılacak 30 bin atamayla ilgili paylaşımda bulunduğunu hatırlatan Aydoğdu, “Bin tane yorum geldi. O yorumların hiçbirinde bir olumsuzluk görmedim. Bizim İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nde çok ciddi öğretmenlerle ilgili iyileştirmeler yapıldı. Sağlık özürlüleri, eş durumu atamasının dışındaki anne, baba, eş çocukların özürleri yılda 1 kez Ağustos ayında yapılıyordu. Sayın Bakanımızın göreve başlamasıyla birlikte eğer yönetmeliğimize uygun ise öğretmenimizin eşi çocuğu annesi hastaysa Ağustos ayını beklemeden bugün yarın gelirse bize raporu işlemini yapıyoruz. Sayın Bakanımızın dönemiyle birlikte biz eş atamalarında yüzde 100 bütün eşleri birleştirdik” ifadelerini kullandı.

Aydoğdu, MEB tarihinde ilk kez il içi ve illeri arası atamaların Bakan Avcı döneminde iki kez yapıldığını kaydederek, yönetici atama yönetmeliğinin de değiştirildiğini anlattı. Aydoğdu, “Yönetmeliğimizde hiyerarşik bir yapı oluşturduk. Bu hiyerarşik yapı şu; belli bir süre öğretmenlik yapmayan birisi müdür yardımcısı olamayacak. Müdür yardımcılığı da tamamen merkezi sınavla olacak. Müdür yardımcılığı yapmayan hiçbir kişide okul müdürü olmayacak” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?