USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Rektörlüğe hukukçu aday...

GAÜN’de, rektörlük seçimi yaklaşırken, Prof. Dr. Tevfik Gülsoy’da adaylığını açıklayanlar arasına katıldı. Yeni Anayasa çalışmalarına katkıları bulunan Gülsoy’un, rektörlük için en güçlü aday olduğu ifade ediliyor.

Rektörlüğe hukukçu aday...
08-04-2016 09:46
Google News
GAÜN’de, rektörlük seçimi yaklaşırken, Prof. Dr. Tevfik Gülsoy’da adaylığını açıklayanlar arasına katıldı. Yeni Anayasa çalışmalarına katkıları bulunan Gülsoy’un, rektörlük için en güçlü aday olduğu ifade ediliyor. Gülsoy, GAÜN’ün katılımcılık ve yenilikçiliği ile Türkiye’nin gözde üniversiteleri arasında yer alacağını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, rektör adaylığını açıkladı. Gülsoy, “Üniversitemizde hep birlikte geliştireceğimiz ortak akılla bir sinerji oluşturacağız. İletişime açık yönetim anlayışını öne çıkaracağız” dedi. Gaziantep Üniversitesi’nde rektörlük seçimlerine sayılı günler kala adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, yaptığı yazılı açıklama ile önümüzdeki ay yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olduğunu duyurdu.


PROJELERİNİ ANLATTI



Projelerinden de bahseden Tevfik Gülsoy, “Rektörlük yönetim yapısını yeniden tasarlıyoruz. Yaşayan ve yaşatan kampüs hedefliyoruz. Evrensel eğitim öğretim kalitesini öncelikli görüyoruz. Doğru hedeflerle akademik başarıyı önemsiyoruz. Öğrencilerimize sürdürülebilir aidiyet duygusu kazandırmayı önemli görüyoruz. Eğitim, sanat ve kültür köprüsü kurarak kente değer yaratan bir üniversite yapılandırıyoruz. Tüm birimleri ile kenetlenmiş bir idari yapı istiyoruz. Araştırma merkezlerini yeniden yapılandırıyoruz. Sürekli eğitim merkezi ile daha fazla değer yaratmaya yöneliyoruz. Hastanelerimiz ve tüm sağlık birimlerimizi “Önce Sağlık” anlayışı ile yeniden gözden geçiriyoruz. Lisansüstü eğitim programlarını geliştirici stratejilere odaklanıyoruz.

Adalet, Hak temellilik, Katılımcılık ve paylaşımcılık, İnsan odaklılık, Liyakat ve ehliyet, Erişebilirlik, İletişimde doğallık ve samimiyet, Başarı ve çalışmayı ödüllendirici yaklaşım, Dürüstlük ve hesap verebilirlik, Öngörülebilirlik, Şeffaflık, Ölçülebilirlik ilkelerinden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, şöyle devam etti: “Üniversiteler gelenekleri ile var olur ve erdemin öğrenilebilir olduğundan hareketle akademisyenlerinin, öğrencilerinin ve diğer çalışanlarının kimliğini oluşturarak, yarattığı kültür ile ışığını yayarlar. Modernleşme serüvenimizde ülkemizin genel durumuna benzer olarak, Üniversitemiz de niceliksel büyümesini önemli ölçüde gerçekleştirmiştir. Ancak, öncelikle niteliksel büyüme için bilinçli, iyi organize edilmiş, herkesi hukuk kuralları ve adalet anlayışı içerisinde kucaklayan ve insan onuru odaklı bir yaklaşıma yöneleceğiz” 

Gaziantep Üniversitesi’nin Gaziantep’e, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarının günümüzün koşulları içerisinde son derece arttığını kaydeden Gülsoy, . Bunun gereklerini yerine getirebilmek için kurumsallaşma düzeini yükseltmek, tüm akademik ve idari çalışanın huzurlu ve motivasyonu yüksek çalışma ortamını oluşturmak,için elinden geleni yapacağını söyledi. Gülsoy, “ Öğrencilerimizi üniversite eğitim sürecine ve sosyal ortamına odaklayarak geleceğe doğru hazırlayabilmek, kent ile her alanda yoğun işbirliğini sağlayarak bütünleşmek için yeni bir yönetim anlayışı ve kadroları ile yola çıkma kararlılığı ile Gaziantep Üniversitesi rektör adayı olduğumu saygı ve onur ile ifade etmek istiyorum” dedi.


"BAŞLANAN HER İŞ BİTECEK"



“Bu anlayış ile olmazsa olmazlarımız olarak benimsediğimiz adalet, hak temellilik, katılımcılık ve paylaşımcılık, insan odaklılık, liyakat ve ehliyet, erişebilirlik, iletişimde doğallık ve samimiyet, başarı ve çalışmayı ödüllendirme, hesap verebilirlik temel ilkelerimizdir” diyen Tevfik Gülsoy, şöyle devam etti: Bu ilkelerimiz çerçevesinde Üniversitemizin geleceğini şekillendirmek üzere, Gaziantep Üniversitesi’nin bir yandan kurum içinde ve diğer yandan da kurum dışında, başta YÖK olmak üzere diğer devlet kurumları, yanı sıra kentin yönetim kadroları, meslek örgütleri ve iş insanları ile yapıcı ve uzlaşmacı bir yönetim anlayışı benimsenecektir. İş yapış şeklimizde bitirilecek işlere odaklanılacağını, başlanan her işin de bitirileceğinin sözünü veriyoruz.


"HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAYGILI OLACAĞIZ"



Rektör merkezli yetki kullanımının yerine, her yönetim kademesinde süreç odaklı yetki kullanımı sağlanacağını ifade den rektör adayı Prof. Dr Tevfik Gülsoy, “Hiçbir mensubumuzun faaliyeti ve başarısı gölgelenmeyip, teşvik edilecektir. Üniversitenin kaynakları, BAP Birimi ve akademik etkinliklere katılım başta olmak üzere her platformda tatmin edici düzeylerde kullandırılacaktır. Yönetim kadrolarında en üst yönetimden başlayarak, kadınların etkin rol alması sağlanacaktır. Bürokrasiyi en aza indirerek, zorlaştıran değil kolaylaştıran bir işleyişi başaracağız. Özlük hakları başta olmak üzere, hukukun koruduğu hak ve özgürlüklere saygılı olacağız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi’nin, bilim, sanat, kültür ve insanlığın merkezi olması yolunda gayret göstereceklerinin sözünü veren Gülsoy, “ İnanıyorum ki, Üniversitemizde hep birlikte geliştireceğimiz ortak akılla bir sinerji oluşturacağız. İletişime açık yönetim anlayışını öne çıkaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer öğretim üyelerimizi, Gaziantep Üniversitesi’nin saygıdeğer mensuplarını, saygıdeğer Gaziantep halkını, aziz milletimizi ve tüm insanlığı sevgi, muhabbet ve hürmet ile selamlıyoruz. “Bir Değil “Bir Olmak” İçin Bütünleşmeye davet ediyoruz."


PROF. DR. M. TEVFİK GÜLSOY KİMDİR?



’"

1968 yılında Birecik’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Birecik’te tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Ankara Barosu’nda avukatlık stajını tamamladı. Yedek subay olarak Askerlik hizmetini Trabzon’da yerine getirdi. 30 Aralık 1991 tarihinde Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik yaşamına başladı. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana bilim Dalında 1994 yılında, Doktora eğitimini ise 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Genel Kamu Hukuku Bilim Alanında tamamlayarak, Dr. ünvanını aldı. 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2008 yılında Doçent olan M. Tevfik GÜLSOY 2013 yılından itibaren Profesör olarak akademik kariyerini sürdürmektedir.

İnsan Hakları Hukuku, Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, Ekonomi Politik, Anayasa Hukuku, Anayasa Yargısı, Siyasi Partiler ve Seçim Hukuku, Etkin Soruşturma İlkesi alanlarında lisans ve lisansüstü düzeyde akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Halen Gaziantep Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilliği, Gaziantep Üniversitesi Senato Üyeliği idari görevlerini yürütmekte ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmekte olup aynı zamanda T.C. Adalet Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu Hazırlama Komisyonu” üyeliği ile YÖK bünyesinde Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği’nin de katılımıyla oluşturulan “Hukuk Eğitimi’nin Yeniden Yapılandırılması Komisyonu” üyeliği görevlerini de yürütmektedir. Prof. Dr. M. Tevfik GÜLSOY evli ve üç çocuk babasıdır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?