USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Prof.Dr. Güzelbey, ’rektörlük’ için adaylığını açıkladı

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne adaylığını açıklayan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim H. Güzelbey, “Kendimden bir parça olarak gördüğüm bu üniversitenin yüceltilmesi ve ileriye götürülmesi en büyük idealim. Bu ideal çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi Rektör adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Prof.Dr. Güzelbey, ’rektörlük’ için adaylığını açıkladı
14-04-2016 16:04
Google News
1975 yılından bu yana 41 yıldır Gaziantep Üniversitesi’nin öğretim üyesi olan Prof. Dr. İbrahim H. Güzelbey, “ Biz üniversitemizde öğretim üyelerinin birey olmasını istiyoruz. Öğretim üyeleri ve yöneticileri seçerken daha seçici davranarak adam kayırarak, bir gruba mensup olmasına göre seçim yapmayacağız. Görev alacak insanlar kendi başarılarına ve kriterlerine göre liyakati dikkate alarak seçeceğiz.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne adaylığını açıklayan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim H. Güzelbey, “Kendimden bir parça olarak gördüğüm bu üniversitenin yüceltilmesi ve ileriye götürülmesi en büyük idealim. Bu ideal çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi Rektör adaylığımı açıklıyorum.” dedi.


Fabrika ayarlarına döneceğiz



Rektörlüğü halinde yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi veren Güzelbey, hedeflerini şu şekilde anlattı:“Ben üniversitede oturan bir rektör olacağım. Ve üniversitede işlerin hızlı bir şekilde yürümesini sağlayacağım. Üniversitenin daha da geliştirilerek, akademik olarak ileri gitmesi gerekiyor. Ben bu durumu fabrika ayarlarına dönüş olarak ifade ediyorum. Bir takım fakültelerde yönetim sorunu var. Bunları çözeceğiz. Bir çok fakülteye yeni bina yapıldı ve artık bu fakültelerde kalitenin ortaya çıkması gerektir. Yeni kurulan ve desteklenmesi gereken fakültelere her alanda araç gereç veya öğretim üyesi alanlarında gereken desteği sağlayacağız. Biz üniversitemizde öğretim üyelerinin birey olmasını istiyoruz. Öğretim üyeleri ve yöneticileri seçerken daha seçici davranarak adam kayırarak, bir gruba mensup olmasına göre seçim yapmayacağız. Görev alacak insanlar kendi başarılarına ve kriterlerine göre liyakati dikkate alarak seçeceğiz.”


Prof. Dr. İbrahim H. Güzelbey kimdir?



1958 yılında Gaziantep İlinde doğdum. 1975 yılında öğrenci olarak girdiğim ODTÜ Gaziantep Yerleşkesi’nde, Makine Mühendisliği Bölümü’ne devam ettim. Doktora’ya kadar olan tüm eğitimimi Gaziantep’te gördüm. Doktora çalışmalarımı ise İngiltere’de Cranfield Institute of Technology enstitüsünde 1988-1992 yılları arasında tamamladım. 1993 yılında Yardımcı Doçent olarak atandığımdan bu yana öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Evli ve üç çocuk sahibiyim.Akademik hayatıma gelince 8 yıl kadar Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim üyeliği yaptım. Benim görev yaptığım dönemde meslek yüksek okulu 500 okul arasında 88. oldu. Şu anda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurucu dekanlığını yapıyorum. Bu fakültede  Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünü açtık.  Aynı zamanda havacılık işletmeciliği bölümünü de Eylül ayında faaliyete geçireceğiz. Uçak montaj atölyemizi kurduk. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden Genel havacılık ruhsatını aldığımızı zaman işlem tamamlanacaktır. Gerekli izin belgelerini tamamlayarak Haziran ayına kadar ilk uçak montajını gerçekleştirip uçacak duruma getireceğiz. Daha sonra da bu uçak yapımını gerçekleştirdikten sonra hedefimiz her sene bir uçak yapımıdır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?