USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Özel SANKO Okullarında Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü, Özel SANKO Okullarında büyük bir coşku ile kutlandı.

Özel SANKO Okullarında Cumhuriyet coşkusu
30-10-2017 17:24
Google News
Özel SANKO Okulları Tarih Öğretmeni Mustafa Demir, Genel Müdür Melike Toklucu, yöneticiler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımı ile Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet, herkesin Amerikan ve İngiliz mandasını tartışıp savunduğu anda Samsun’da işgalci devletlerin karşısına geçip “Ya İstiklal ya ölüm” diyebilmektir” dedi.

’"

“Cumhuriyet 1920 yılında Anadolu’nun her yanı işgal edilmişken, Ankara’da açılan Meclis’te ‘Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür’ diye haykırabilmektir” diyen Demir, “Cumhuriyet, bütün imkansızlıklara, yokluğa ve yoksulluğa karşın işgalcileri ve işbirlikçilerini Anadolu yaylasına gömebilmek ve kağnıyla kamyonu yenebilmektir. Cumhuriyet, savaşa rağmen; ‘Cahillikle, ilkellikle savaş, düşmanla savaştan daha az önemli değildir’ diyebilmektir. Cumhuriyet; akıldır, bilimdir, akıl ve bilim eşliğinde çağdaşlaşmaktır. Cumhuriyet, okuyan, çalışan, bilimle, sanatla, sporla uğraşan kadındır. Tarihine sahip çıkmaktır. Köklerden beslenip yeni yeni filizler verebilmektir. Cumhuriyet, Türkçedir, dil bilincidir. 94 yıl önce bugün, büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te‘ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu yolda özellikle siz gençlere büyük işler düşmektedir. En nihayetinde Atatürk bunu sizlere muhteşem bir sözle aktarmıştır, ‘Ey Türk istikbalinin evladı, İşte, bu ahval ve şeriat içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diye konuştu.

Tören, öğrencilerden oluşan orkestra eşliğinde koronun seslendirdiği marşların, ezgilerin; zeybek ve lise öğrencilerinin sahnelediği vals ve “Cumhuriyet Oratoryosu”nun seslendirilmesi ile son buldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?