USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OSPAM Genel Başkanı Balia Baykal: Gaziantep, STK’ların merkezi konumundadır

Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi (OSPAM) Genel Başkanı Balia Baykal Krizle Mücadele Eden Şehirlerde İnsani Eylemlerin Geliştirilmesi Çalıştayı’nın başlamış olması ve dün gerçekleştirilen toplantı ile ilgili, “Suriye sorunun başlaması ile birlikte uluslar arası sivil toplum kuruluşların temsilcileri adeta Gaziantep’e akın etti. Bugün Gaziantep sadece Ortadoğu ekonomisi ve politikasının merkezi değil sivil toplum kuruluşlarının da merkezi konumundadır” dedi.

OSPAM Genel Başkanı Balia Baykal: Gaziantep, STK’ların merkezi konumundadır
19-04-2016 09:58
Google News
Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi (OSPAM) Genel Başkanı Balia Baykal, açıklamasının devamında, “Günümüze baktığımız da ise BM adını önüne alarak aktif rol alan uluslararası kuruluşların yer aldığı sahada yerel STK’lar, demokrasi ve sivil toplum örgütlerin gelişimini engelleyen sosyal ve ekonomik sermayenin belli zümrelerini kayıran ya da adam kollayan cemaatler ya da kar faaliyetleri içinde yer alan kuruluşlar olarak görülmektedir.

STK’lar olarak sahada sadece yardım kutusunu ihtiyaç sahibine nasıl ulaştıralımla birlikte diğer alanlarda özellikle eğitim, planlama, entegrasyon, mevzuat ve yasa koyucuları doğru bilgilendirme, lobi çalışmaları alanlarında olmamızın zamanı geldi geçiyor bile. 

Çalıştay sonucunda öyle görülüyor ki Büyükşehir Belediyesi’nin STK’lara bakışı bu durumun bu şekilde devam edilmesinin devamıdır. OSPAM olarak önerimiz, sahada olanlar konusunda dünya kamuoyunu bilgilendirerek, küresel aktörleri de harekete geçirecek, orta ve kısa vadede ortak planlamalar yapabilecek, güçlü bir platform oluşumudur” ifadelerini kullandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?