USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu 2021-2022 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Açılış Töreni, akademik personelin ve online namına öğrencilerin iştirakı ile pandemi koşullarına akla yatkın namına gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, “Bir buçuk yıl aradan sonradan

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu 2021-2022 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi
22-09-2021 14:03
Google News

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu akademik kadronun bizzat katıldığı, öğrencilerin engin iştirak sağlamış olduğu törende açılış hitabı Prof. Dr. Derman Küçükaltan kabilinden gerçekleştirildi. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu'nun Kavram Eğitim Vakfı kabilinden 12.07.2008 günlü Bakanlar Kurulu kararıyla müesses direkt YÖK'e ilişkin müşterek vakıf yükseköğretim kurumu bulunduğunu tamlayan Derman Küçükaltan, “2008-2009 akademik senesinde İstanbul'da eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra; 15 Mart 2018 günlü Bakanlar Kurulu'nun, İstanbul İlinde Bulunan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu'nun Merkezinin İzmir'e Taşınması ve Adının İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Olarak Değiştirilmesi Hakkında Kararı gereği Yüksekokulumuz 2018-2019 Akademik senesinde İzmir'de eğitim-öğretim yaşamına başlamıştır. Bu noktada İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu kendisine dü dönemdir İzmir'de yetkilendirilmiş verebilmenin alım çalım ve coşkusunu ekşimsi da olsa yaşadığımızı açıklamak isterim. Buruk da olsa diyorum, zira pandemi dolayısıyla bu mezunlarımızın bu dobra ve hususi anlarını elhasıl mezuniyetlerini eskiden maatteessüf kutlayamamıştık. Ancak bu yıl, 2 Ekim 2021 Cumartesi haset gine pandemi kurallarına da ilgi ederek bu geçmiş 2 devre mezunlarımızın törenlerini gerçekleştirebileceğiz” biçiminde konuştu.

“İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu kendisine 1850 öğrencimiz mevcut”
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu kendisine ek seçenekler dışında 1850 mukayyet mektepli bulunduğunu ve izlence sayılarının birisi ikinci talim iktisap etmek kıl payı 35 bulunduğunu tamlayan Küçükaltan, “Bu evreye elbet fedakârlık ve iri gayretle gelindiğini başta açıklamak isterim. Bu noktada Yüksekokulumuzun bu düzeye gelmesindeki baş döndürücü altın destekleri düşüncesince Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Dr. Erkan Çelik'e şükranlarımız sonsuzdur. Ayrıca Yüksekokulu Mütevelli Heyetinin baş döndürücü altın üyelerine, Müdür Yardımcılarımıza, Yüksekokul Sekreterimize, Bölüm ve Program Başkanlarımıza, Koordinatörlerimize, kâffesi akademik-idari personelimize, azamet ve şirketlerin yöneticileri ile hâlâ evvela Yüksekokulumuz yönetiminde bulunan altın hocalarımıza, bizimle hâlâ evvela İstanbul ve İzmir yerleşkelerimizde fariza yapmış kâffesi akademik-idari personelimize bize kattıkları düşüncesince teklifsizce şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Sektörlere Entegre”
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunun dalında donanımlı, sektörlere kolaylıkla bütünleşmiş olabilen, iş arayan değil “aranan”, fariza meydana getirdiği bölgelere literatürdeki tanımıyla açıklık insanoğlu gücü kendisine başlayıp, tesisat ve birikimiyle “ana” elemana dönüşebilen bireylerini bakmak bulunduğunu kail Küçükaltan, “Öğretimi okulla ve bulunan akademik kadromuzla hudutlu tutmayıp, öğrencilerimizi pandemi dönemini ve kriterlerini de gözeterek dal temsilcileriyle buluşturmak, kısaca eğitimi sahada özgülemek eğer olmazsa olmazımızdır. Bu bağlamda Yüksekokulumuzda akıbet 1 senedir üniversite-sanayi işbirliğine yönelik, az evvela belirttiğim misyonumuzdan hareketle programlarımız çerçevesinde sektörel açıdan ehemmiyetli adımlar atılmıştır” dedi.

Eğitim Vurgusu
Meslek Yüksekokulunun elden talim boyutu ile öne çıkmasını arzulamadıklarını dile getiren Küçükaltan, “Bunun düşüncesince müşterek o derece da ehemmiyetli bulunan öğrencilerimizin pedagoji bilimi boyutudur. Bu bağlamda, Cumhuriyet ve millî değerlere saygılı, vatan, insanoğlu ve natür sevgisi yüksek, rastgele şeyden evvela elleme müşterek insan, toplumsal hata yaklaşımlı efrat kendisine onları topluma alıştırmak da bizim birincil görevlerimizdendir” diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra 2021-2022 eğitim- talim senesinde talim üyeliğine yükselen akademik personele İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan kabilinden teşekkürname vesikası verildi. Açış dersi ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy kabilinden yapıldı. Açış Dersinin böylecene Prof. Dr. Derman Küçükaltan kabilinden Prof. Dr. Gürkan Ersoy'a teşekkürname belgesinin takdimi ile merasim sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?