USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Hem çalıyor, hem üretiyor

Cumhuriyet Tarihinin ilk külliye projesi içerisinde yer alan Zanaatkarlar Çarşısında, dokuz yaşında çalmaya başladığı sazın yapımı ve tamirini yapan esnaf, eğitimle geleneği birleştirerek üretime katkı sunuyor.

Hem çalıyor, hem üretiyor
16-11-2022 15:04
Google News

Müzik öğretmenliği bölümünü iki kez kazanmasına rağmen okulunu tamamlayamayan fakat aşk ile baktığı sazını da elinden düşürmeyen Soner Şekertürk, açtığı atölye ile abdal geleneğinin temsilcilerine ve eğitimli öğrencilere tamir, bakım, üretim noktasında destek sunuyor. Şekertürk, "Dokuz yaşında bağlama çalmaya başladım. İki kez müzik öğretmenliği bölümünü kazanmama rağmen bitirme fırsatını elde edemedim ve kendimi saz yapım atölyeme verdim. Eğitim kadar yapım ve üretim kısmını da önemsedim" dedi.

Kırşehir'de tamir bakım onarım işleri yapan Şekertürk, "Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali gibi isimlerin topraklarında bağlama atölyemde insanlara hizmet sunuyorum. Kırşehir'de büyük oranda abdal kültürü var. Lisemiz ve üniversitede bu kültürle yetişen insanlarla birlikte eğitim almadan ama geleneği sürdüren insanlar da var. Ben de kendi atölyemde bu insanlara katkı sunuyorum" diye konuştu.

Enderhan Öz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?