USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Hayırsever Uslu Ailesi’nden ’Eğitime Anlamlı Destek’

Hayırsever Uslu ailesi, yapımını 2013 yılında tamamlayarak eğitim öğretim hizmetine sunduğu Emine Fevzi Uslu İlkokulu’na Çok Amaçlı Toplantı Salonu yaptı.

Hayırsever Uslu Ailesi’nden ’Eğitime Anlamlı Destek’
27-11-2015 17:19
Google News
Eğlenceli bir açılış töreni ile hizmete açılan Toplantı Salonu’nda 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla da bir kutlama düzenlendi. Çok sayıda öğrenci ve velinin de katıldığı açılış töreninde okulu yaptıran Hayırsever İşadamları Beyhan Uslu ve Bülent Uslu kardeşler, eğitim öğretim alanında hayır yapmanın bir vatanseverlik olduğunu vurgulayarak, bu alandaki hizmetlerine devam edeceklerini kaydetti

Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nu yaptırarak Gaziantep’in hizmete sunan Hayırsever İşadamı Bülent Uslu, eğitime katkı vermenin sadece okul yaptırmaktan ibaret olmadığını vurgulayarak yaptığı açıklamada, “Biz okulu yaptırıp kendimizi geri çekme taraftarı değiliz. Bizler yaptırdığımız okulun neye ihtiyacı varsa o ihtiyaçları karşılamaktan yanayız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Biz bu okulu yaptırdık ve yaptırdıktan sonra hangi ihtiyaç hasıl olduysa o yönde çalışmalarımızı sürdürüp eğitime katkı sunmaya devam ediyoruz. Okulumuzun bir toplantı salonuna ihtiyacı olduğunu görünce şimdi bir toplantı salonu yaptık. sınıflarımız yetmiyor ve biz seneye buraya ana okulu yaptırmayı düşünüyoruz. Bu okul bizim ve bizim adımıza ise buranın her türlü ihtiyacını da bizim karşılamamız gerekiyor. Devletin bir sürü okulu var ve hepsi ile ayrı ayrı ilgilenemeyebilir. Burada bize düşen de okulumuzla ilgilenmek ve her şeyi devletten beklememektir. Bütçe olarak bizi zorlamayacak her türlü ihtiyacı karşılamaya hazırız. Annemizin babamızın adının olduğu yerde eksik ne varsa bize düşer” şeklinde konuştu.

Hayırsever İş adamı Beyhan Uslu ise eğitime katkı sunmak adına ellerinden geleni yaptıklarının belirterek, “2012 yılında bu okulu yaptırdık. Burada 42 dersliğimiz var. Bine yakın öğrencimiz var. 2013 yılında babam rahmetlinin ölüm yılında ve Gaziantep’in kurtuluş yıldönümü olan 25 aralıkta burayı eğitime açtık. Burası bizim şahsımıza ait bir yapı değil. Burası devletin ve milletindir. Biz okul yaptırmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Okul ve cami yaptırmak bizim ailemiz müthiş bir onurdur. Bizim kazandığımızı bu memlekete harcamak boynumuzun borcudur. Dünyadan her şeyin eğitimden geçtiğini biliyoruz. Atalarımızdan ve büyüklerimizden bunu öğrendik. Biz bu okulu yaptırıp devletimize hibe ettik. Burada öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ne kadar güzel bir eğitim görüp mutlu olursa biz de o kadar mutlu oluruz. Eğitimin içinden elimizi asla çekmeyeceğiz. Eğitime ne kadar destek verirsek kendimizi o kadar mutlu hissederiz” dedi. Açılış törenine katılan Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe öğrencilere ve velilere yönelik konuşmasında, “Hiçbir servet ya da varlık bu dünyada kalıcı değildir. Kalıcı olan tek şey dünyaya bıraktığınız eserlerdir. Hayırsever ailemiz Uslu ailesi büyük bir duyarlılık göstererek bir okul yaptırmış durumda ve şimdi okulu yaptırıp geri çekilmiş değiller. Okulun ihtiyaç duyduğu her noktaya el atarak çözüm üretiyorlar. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyoruz. Eğitime olan katkıların artarak devam edeceğini umuyoruz” ifadelerine yer verdi.


MİNİK ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ



Akkent Mahallesi’nde eğitim öğretimine devam eden Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nun zemin katında açılışı gerçekleştirilen Çok amaçlı toplantı Salonu’nun açılış kurdelesini kesen Hayırsever emine Uslu ile oğulları Bülent Uslu ve Beyhan Uslu, daha sonra salondaki ilk etkinliğe de katıldı. Okul öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, çeşitli korolar ve gösterilerle Öğretmenler Günü’nü kutladıkları etkinliği çok sayıda veli de takip etti. Açılış töreninin sonunda Şahinbey İlçe Milli eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından Hayırsever İş adamı Bülent Uslu’ya, eğitime sundukları katkılardan dolayı bir plaket takdim edildi.


ANA OKULU DA YAPTIRACAKLAR



Güven Boya işletmesinin sahibi olan Beyhan Uslu ve Bülent Uslu, törenin sonundaki kokteylde anneleri Emine Uslu ile birlikte öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını ve sıkıntılarını da dinledi. Uslu ailesi, önümüzdeki yıl bir ana okulu yaptırma planında olduklarını da dile getirerek açılış törenine katılan tüm öğrenci ve velilere teşekkür etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?