USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Gezici kütüphane çocuklar için köy yollarında

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şırnak Halk Kütüphanesine tahsis edilen gezici kütüphane, her gün kilometrelerce yol kat ederek köy köy gezip vatandaşların kitaba erişimini sağlıyor. Kırsal kesimde yaşamlarını sürdüren çocukların kitap ihtiyacı gezici kütüphane i

Gezici kütüphane çocuklar için köy yollarında
16-02-2021 16:21
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şırnak İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen içerisinde kitap rafları, 2 bin adet kitap, öğrencilerin oturup kitap okuyabileceği koltuklar, 5 diz üstü bilgisayarı ve internet hizmetinin yer aldığı gezici kütüphane ile köyde okuyan çocuklar artık kitaba daha rahat ulaşıyor. Her gün kilometrelerce yol kat ederek köylere giden gezici kütüphanede görevliler, herkesin kitapla buluşması için büyük çaba sarf ediyor.

Kütüphaneye erişimi olmayan kırsal bölgelerde yaşayan çocukların yanı sıra yetişkinlere de hizmet veren gezici kütüphane, kilometrelerce yol kat ederek Kumçatı, Kasrik, Balveren beldeleri ile Kaymakamçeşmesi, Yeniarslanbaşar, Güneyçam, İkizce, Bolağaç, Geçitboyu, Özveren, Yoğurtçular ve Toptepe köylerinde yaklaşık 22 bin çocuğu kitapla buluşturdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?