USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Şahinbey Kitap Fuarı Açılıyor

Şahinbey Belediyesi, 2 -10 Ekim arasında Şahinbey Kongre Merkezi’nde Şahinbey kitap günleriyle bir hizmeti daha vatandaşların kullanımına sunacak.

Şahinbey Kitap Fuarı Açılıyor
01-10-2021 14:27
01-10-2021 15:32
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’e birçok yeni tesis kazandıran Şahinbey Belediyesi, Pandemi döneminde de eğitim alanında birçok yatırımda bulundu. Göreve geldikleri günden itibaren öğrencilere 9 milyondan fazla kitap, Pandemi dönemindeyse 52’den fazla tablet dağıtan Şahinbey Belediyesi, 2 -10 Ekim arasında Şahinbey Kongre Merkezi’nde Şahinbey kitap günleriyle bir hizmeti daha vatandaşların kullanımına sunacak.

Şahinbey Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Kitap Günler bası toplantısında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çok sevdiğiniz ve keyifle okuduğunuz yazarlarla bir araya geleceğiniz, konuşma fırsatı bulacağınız Kitap Fuarını başlatıyoruz. Fuara, Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi destek veriyor. Birbirinden kıymetli 28 yazarımızı fuarımızda ağırlayacağız. Yarın saat 11’de açılışımız olacak. Gaziantep medeniyetin beşiği olan kadim bir şehir. Şahinbey ise bu şehrin göz bebeği. Bu şehire yaraşır nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak çok önemli. Okuyan, Üreten, Çalışan bir nesil ancak kitapla mümkündür. Bu nedenle 9 milyondan fazla kitap hediye ettik” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, kitap fuarlarının faydalı olduğunu belirterek organizasyonda kendisini davet eden ve fuarı düzenleyen herkese teşekkür etti. Gençlerle bir süre sohbet eden Ortaylı, öğrencilere tarih konusunda bilgiler verdi.

Okumayı teşvik etmek amacıyla Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi karşısına 40 bin metrekare inşaat alanı olan Türkiye'nin ikinci büyük kütüphanesini inşa edeceklerini belirten Tahmazoğlu, projenin bittiğini ve ihalesinin yakın zamanda yapılacağını ifade etti.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ise Şahinbey ilçesinin Türkiye'nin nüfus olarak en büyük ve 281 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en dinamik ilçesi olduğunu belirterek, "Üreten bir ilçe. Beraberinde kitapla buluşan bir ilçe. İlçemiz, belediyemizin hizmetleriyle Türkiye'nin en değerli kütüphaneleriyle buluşan bir ilçe haline gelecek." dedi.

Toplantıda, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de birer konuşma yaparak okumanın ve fuarın önemini belirtti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?