USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep için sıkı tedbirler masada

Vaka sayısının iki binlere dayandığı son üç günde koronadan ölenlerin sayısının 150 civarında olduğu Gaziantep, Bilim Kurulu üyelerinin sıkı tedbirler alınsın ve uygulansın dediği iller arasında yer alıyor.

Gaziantep için sıkı tedbirler masada
17-11-2020 13:52
17-11-2020 13:59
Google News
İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Gaziantep’teki yüksek vaka artışı, hastanelerdeki doluluk oranı bilim kurulunu harekete geçerdi.

Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısına çevrildi.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, önceki gün Bilim Kurulu üyeleri ile yaptığı toplantıda artan vaka sayıları karşısında somut tedbirlerin hayata geçirilmesi konusunda tavsiye kararları alındığını duyurmuştu.

Sokağa çıkma yasağınında gündeme gelebileceği tahmin edilen somut tedbirler ile alakalı il bazlı yasakların uygulanabileceği ifade ediliyor. 

Vaka artışı yüksek seyreden  başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep’in alınacak sıkın tedbirlerin uygulanacağı iller arasında gösterildiği kaydediliyor.

Sokağa çıkma yasağı geri mi geliyor?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. 

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili açıklama yapılmasa da Gaziantep dahil vakaların artışta olduğu iller için kısıtlama kararı alınabileceği ifade ediliyor. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine toplantısında alınacak tedbirler ile alakalı bilim kurulunun aldığı tavsiye kararlarını ileteceği öğrenildi.

Daha önce artan vaka sayılarının ardından 65 yaş üstü vatandaşlar için 10.00-1600 saatlerde geçerli olmak üzere kısıtlamalar getirilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vakalar İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. (Kovid-19) Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı." ifadesinde bulunup alınan tavsiye kararlarını Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağını dile getirdi.

Milletvekili Atay: Gaziantep’te günlük vaka 2 bine dayandı

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep’te günlük vaka sayısının 2 bine dayandığını söyledi. Ek tedbirler alınmaz ise sürecin daha da kötüleşeceğini dile getiren Atay, şehirde yoğun bakım ve normal servislerin dolu olduğunu dile getirdi. 

Atay, yoğun bakımların tamamen dolu olduğunu söyleyerek "şahsen ben yatacak olsam hastanelerde yer yok" dedi.

HANGİ TEDBİRLER GELİYOR?

Bilim Kurulu’nun dünkü toplantıdaki tavsiyelerinin bazıları şöyle:

*Eğlence mekanları ve kıraathanelerin tamamen kapatılması

*Restoranların tamamen paket servise geçmesi 

*Okulların tatilinin uzatılması

*Bazı şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı

Bugün yapılacak kabine toplantısında bu konuda kararlar alınabilir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?