USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Gaziantep, hak ettiği ödülü UNESCO’dan aldı

Binlerce yıllık bilgi ve kültür birikimine sahip dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Gaziantep Gaziantep hak ettiği ödülü UNESCO’dan aldığını söyleyen Genç Turizmci Evren Tuğsuz, “Gaziantep’te bu sektöre hizmet verecek ara elemanların yetiştirilmesi ve gastronomi turizmine paralel olarak kültür turizminin de geliştirilmesi önemli olacaktır” dedi.

Gaziantep, hak ettiği ödülü UNESCO’dan aldı
13-12-2015 12:26
Google News
Binlerce yıllık bilgi ve kültür birikimine sahip dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Gaziantep’in sahip olduğu değerler ve dinamiklerin kentin tanıtımıyla daha çok değer kazanacağını ifade eden Tuğsuz, Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi alanına alınmasının Gaziantep için her açıdan önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Gaziantep’i dünyanın birçok alanda adım adım keşfetmeye başladığını da belirten Tuğsuz, “Önümüzdeki süreçte Gaziantep’in mutlaka planlı ve programlı bir şekilde tanıtım atağına geçmesi gerekiyor. Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi ağına alınması uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünüdür. Bu kararın alınmasında büyük çabalar gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i ve kararın alınmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bu kararla Gaziantep dünyanın general kentleri arasında yerini alacaktır. Bu karar sadece yemek kültürümüzün tanıtılması ve ekonomiye katma değer sağlamasını kapsamaz. Bütün turizm işletmeleri için yeni bir sinerji kaynağı olacaktır. Turizm yatırımcılarının bunu göz önüne alarak yeni yatırımlara yönelmesi, gastronomi kenti olma özelliğinin Gaziantep’e yerleştirilmesi gerekir. Bunun için yöresel yemeklerin sunulduğu restoranların sayısının arttırılması, bu sektöre hizmet verecek ara elemanların yetiştirilmesi ve gastronomi turizmine paralel olarak kültür turizminin de geliştirilmesi önemli olacaktır. Gastronomi adı altında düzenlenecek kongreler, dünya yemek kültürlerinin bir araya getirilmesi Gaziantep yemekleriyle kıyaslanması ve bilimsel boyutların gözler önüne serilmesi ilk adımda yapılacak önemli işlerdir. Bunun için yerel yönetimler ve STK’larımız, yazılı, görsel, işitsel basın kuruluşlarımız el ele vererek sektöre canlılık kazandıracak projelere imza atmalıdır. Tanıtım adına bütün kanallar doğru kullanılarak alınan bu kararın Gaziantep için büyük bir fırsata dönüştürülmesi elbette atılacak adımlara bağlıdır. Emeği geçenleri tekrar yürekten kutluyorum ” şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?