USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Failler, hesap vermeli”

Geçtiğimiz hafta sonu Cevizli Eczanesi’nde, reçetesiz şekilde antibiyotik isteyen kişi ile eczacı arasında yaşanan tartışma gündem oldu. İlacın verilmemesi üzerine silah çeken ve tehditler yağdıran kişi ya da kişiler, sağlıkta şiddet olaylarını bir kez daha gündeme getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci ve CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Sağlıkta şiddet toplumsal bir sorundur” ifadelerini kul

“Failler, hesap vermeli”
09-11-2021 19:20
09-11-2021 19:30
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey ilçesinde bulunan Cevizli Eczanesine Antibiyotik ilacı reçetesiz isteyen bir kişi ile eczacı arasında aralarında tartışma çıktı. Tartışma daha sonra antibiyotik ilacı isteyen kişi ve kişiler eczanede silahlarını çekerek tehditler yağdırdılar. Yaşanan olay sağlıkta şiddet olaylarının sonunun gelmediğini bir kez daha gözler önüne sererken Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci, yaşanan saldırıyı kınadı.

Gaziantep Eczacı Odası Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Demirci, “İlimiz Şahinbey İlçesinde hizmet veren Cevizli Eczanesinde 6 Kasım tarihinde akşam saatlerinde nöbet esnasında, “reçetesiz olarak antibiyotik verilmemesi” üzerine eczanede silah çekilerek saldırı girişiminde bulunulmuştur. Halk sağlığı için görevi başında bulunan eczanemize yapılan bu eylemi şiddetle kınıyor, yakalanan faillerin ivedilikle yüce adaletimiz önünde hesap vermesini istiyoruz. Sağlıkta şiddet toplumsal bir sorundur” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETİ KINIYORUM”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ise, “Şahinbey ilçemizde nöbet hizmeti veren Cevizli Eczanesinde reçetesiz antibiyotik almak isteyen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan Meslektaşım Eczacı arkadaşımızı ve eczane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, şiddeti kınıyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?