USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

592 bin öğrencisi 33 bin Öğretmen kadrosu ile Gaziantep’te okullar eğitime hazır!..

Gaziantep dahil Türkiye’de her yerde  yarın yeni eğitim ve öğretim yılı başlayacak. 

592  bin öğrencisi 33 bin Öğretmen kadrosu ile Gaziantep’te okullar eğitime hazır!..
05-09-2021 15:02
05-09-2021 15:09
GAZİANTEP
Google News
“Okullarımız eğitime tamamen hazır”
2021 – 2022 Eğitim ve öğretim yılı başlarken Mega Haber olarak merak edilenleri Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’ye sorduk. 
Yarın Gaziantep’te 592 bin öğrenci ve 33 bin öğretmenin derse başlayacağını söyleyen il Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Biz belirlediğimiz hijyen kuralları çerçevesinde Veli ve öğrencilerimize gerekli eğitimi verdik. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz okullarımızın fiziki bölgelerini gerek malzeme gerekse aparatlar boyutuyla tamamen hazırladılar. Çocuklar maskeli gelecekler. Velilerimiz içeriye girmeden okulun kapısından çocuklarımızı bırakacak ve orayı terk edecekler. İçeride her zaman maskeli olunacak ve mesafeye dikkat edilecek. Okulda maske değiştirmek gerekirse ya da temizlik ürünleri konusunda her şeyi hazırladık. Okullarımız eğitime tamamen hazır” dedi.  
“Aşı olmak istemeyenler haftada iki defa PCR testi yaptırmak zorunda”
Bütün eğitim paydaşlarının aşı olmasını gerektiğini ve  istediklerini belirten Tepe, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Türk Hekimleri bunu öneriyor. Ancak zorunluğu yok. Zorluluk olmadığı için aşı olmak istemeyenler haftada iki defa PCR testi yaptırmak zorunda. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüz test ve aşı noktası sayısını arttırdı. İsteyen aşısını isteyen PCR testini rahatlıkla yaptırabilir” şeklinde konuştu. 
“Öğrencilerimiz bu konuda hiç sıkıntı çekmeyecekler”
Bu dönemin başında 17 okulun yenileme çalışmaları için ihale yapıldığını aktaran Tepe, “Bu okullardaki öğrencileri en yakın okullar ile eşleştirdik. Eğitim yılının başında o okullarda eğitime başlayacaklar. Tabi bazı okullar 1 – 1.5 kilometre uzaktaydı. Bu okullara da taşıma planları hazırladık. Öğrencilerimiz bu konuda hiç sıkıntı çekmeyecekler. En fazla 1 ay içerisinde tekrar kendi okullarına dönecekler” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?