USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Dünya Turizm Fuarı’nda Gaziantep’e Büyük İlgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Londra’da düzenlenen Dünya Turizm Fuarına katılırken Gaziantep stantları hem diğer katılımcılardan hem de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Dünya Turizm Fuarı’nda Gaziantep’e Büyük İlgi
03-11-2015 20:02
Google News
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk defa Londra Dünya Turizm Fuarına katıldı. Dünyanın yüzlerce ülkesinden 50 bin turizm acentesi ve saygın ticaret kuruluşunun katıldığı fuarda Gaziantep standı yoğun ilgi gördü. Gaziantep’in tanıtımının yapıldığı stantlar ziyaretçilerin beğenisini kazandı. İlk gün Gaziantep standına binlerce turizm acentesi yetkilisi ziyaret ederken, Gaziantep’in tarih ve kültürünü merak eden konuklara ayrıca kentin meşhur lezzetleri Antep fıstığı ve Antep baklavası ikram edildi. Gaziantep standını ilk gün Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve KKTC Turizm Bakanı ziyaret etti. Gaziantep heyetini temsilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk hazır bulundu. Ertürk Gaziantep’in kültürel ve gastronomi anlamında oldukça zengin olduğunu ifade ederek, “İpek yolu üzerinde olması hasebiyle de tarihten günümüze, geçmişten günümüze kültürün, ticaretin merkezi konumunda, durağı konumunda bir şehir.

Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin hanımefendinin göreve geldiğinden bu yana Gaziantep’in uluslararasındaki tanıtımını yapmak adına bu yıl Mart ayında Almanya’da düzenlenen ITB, geçtiğimiz ay da Japonya’da düzenlenen JATA turizm Fuarları ve bugün Londra’da düzenlenen Dünya Turizm Fuarına katılmış bulunmaktayız, Gaziantep büyükşehir Belediyesi olarak. Gaziantep her anlamda kültürel ve gastronomi anlamında, turizm destinasyonu olmak adına oldukça önemli bir potansiyele sahip. Bu fuarlar vesilesi ile bir üst lige çıkarak dünyada kültürünü, tarihini, geçmişini ve mutfağını, lezzetini tanıtmaya devam edecek” dedi. Gaziantep’in gastronomi alanında UUNESCO’nun Creative Cities Network listesinde yer almak için adaylık başvurusunu bu yıl yaptığını hatırlatan Ertürk, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Eğer bu senenin sonunda açıklanacak listelerde Gaziantep gastronomi listesine girerse dünyada gastronomi alanında söz sahibi olan ilk 8-9 şehirden bir tanesi olacak. Dolayısıyla tüm dünyada artık tarihi, kültürel mirasının derinliğinin yanında gastronomik lezzetleri olarak da UNESCO tarafından tanınmış olarak da namzet bir şehir.Gaziantep sahip olduğu bu potansiyalleri şu anda tüm dünyaya açmış durumda. Uluslararası havalimanı dünyanın her yerinde uçuşlara rahatlıkla elverişli olan, şehir kendi halinde güvenilir, sakin, sosyal etkinlikleri olan, yaşanabilir ve yaşanası bir şehir olarak da tüm dünyaya bu daveti iletiyoruz. Özellikle Gaziantep’in Home of Baklava yani baklavanın şehri, baklavanın doğduğu şehir olarak damakları şenlendiren, ruhu dinlendiren, neşe veren baklavasını da burada tüm ziyaretçilerimize, oldukça yoğun bir ziyaretçi ağırladık burada, sunmaktayız. Zannediyorum bu lezzeti alanlar artık bir şekilde Antep’e gelmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır diye düşünüyorum”

5 Kasım tarihine kadar Londra’daki fuar ve kongre merkezi Excel Olimpia’da kapılarını ziyaretçilerine açık tutan fuarda, Türkiye bu yıl 583 metrekarelik alanda 60 katılımcı ile temsil ediliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?