USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çok değil, tek istekleri var!

Gaziantepli gençler, spor yapabilecek imkanlara sahip olamadıkları için son çare olarak yaratıcı birtakım yollar deniyor. Gençler, ihtiyaç duydukları spor aletlerini kendileri yapınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Çok değil, tek istekleri var!
19-10-2016 20:44
Google News
Proje koordinatörlüğünü Balia Baykal’ın yürüttüğü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ortadoğu Sosyal Projeler Genel Merkezi Derneği’nin (OSPAM) "Gençlere Umut Geleceğe Işık" projesi kapsamında hayata geçirilen ‘Gündem Gençlik’ gazetesinin spor sayfasında yer alan haber, gençlerdeki spor azmini gözler önüne seriyor. Fakat bu azme rağmen o gençlerin spor yapabilecek imkanlara sahip olamaması da bir o kadar dramatik!

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Narlıtepe, Vatan ve bölgede bulunan diğer mahallelerde yaşayan gençler, kullanabilecekleri spor aletlerinin olmamasından dolayı gerek futbol gerekse de basketbol oynamanın keyfini istedikleri şekilde çıkartamıyorlar. Bu yoksunluğa rağmen, gençliğin verdiği heyecanı arzuladıkları gibi yaşamak isteyen Gaziantepli gençler, yaratıcılıklarını kullanıp çeşitli ilginç çözüm yolları ortaya çıkardı. 

Spor aletlerinden yoksun kalan gençlerin, kendi imkanları ile hazırladığı basketbol potası ve kale direkleri, görenleri hem şaşırtıyor hem de takdirlerini topluyor. Zamanın çoğunun bilgisayar başında geçirildiği bu dönemde, Gaziantepli gençlerin tüm imkansızlıklara rağmen sokak ortasında futbol ve basketbol gibi oyunlar oynayarak spor yapması ne yazık ki henüz gerekli ilgiyi almadı.

Elektrik direklerine yapılan basketbol potası, çöp tenekeleri ile yapılan futbol kaleleri görenlerin beğenisini toplasa da bu, hem o gençleri yeteri kadar eğlendirmiyor hem de büyük risk taşıyor. Arabaların sıklıkla geçtiği sokak aralarında ve elektrik akımının olduğu direklerle oyun oynamanın ne kadar riskli olduğunu, ilimiz ve ülkemizde yaşanan benzer acı olaylardan anlayabiliriz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?