USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

CAMİ OKUL BİR ARADA

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahintepe Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nun ve Adil Hoca Özberk Cami’nin açılışı için tören düzenlendi.

CAMİ OKUL BİR ARADA
16-12-2017 09:49
Google News
Şahinbey Belediyesi tarafından Şahintepe Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nun ve Adil Hoca Özberk Cami’nin açılışı için tören düzenlendi. Mehmet Görmez, camilerin cemaatlerle doldurulması gerektiğini belirtti. Adına yapılan okulun açılışında da konuşan Görmez, “İmam hatipler devlet ile milleti ve tüm İslam alemini aynı noktada buluşturmada çok büyük öneme sahiptir. Gaziantepliler böyle bir vali ve belediye başkanlarına sahip oldukları için çok şanslı” dedi.

 

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, memleketi Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılarak ismi verilen İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını yaptı. Şahinbey Belediyesi tarafından Şahintepe Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış töreni düzenlendi. Törene; Görmez’in yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

ÇOK ŞANSLI BİR VALİYİM

 

Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, kentteki belediyelerin eğitim anlamında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Ben çok şanslı bir valiyim. Belediye başkanlarımızın tamamı eğitim denilince, valilerini, il milli eğitim müdürlerini, 1150 okul müdürünü, öğretmenlerini, okul aile birliklerini hiçbir zaman boş çevirmediler. ’Her zaman sosyal belediyeciliğin içinde en büyük pay eğitimin’ dediler. Şahinbey Belediye Başkanımız benim dönemimde daha önce 3 okul yaptırdı, şimdi de bu okulun açılışını yapıyoruz. 4 devasa yapı, nerden baksanız 50 milyon liralık bir yatırım. Bunlar sadece okul yapıları. Bir de okul için veriler arsalar var."

 

50’YE YAKIN İMAM HATİP OKULUMUZ OLDU

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Daha önce 3 okul daha yaparak eğitim sistemine dahil ettiklerini aktaran Tahmazoğlu, şöyle konuştu: "Sayın müftümüz ile konuştum merkezde 50’ye yakın İmam Hatip Okulumuz oldu. Bu rakam yine de Türkiye ortalamasının gerisinde. İnşallah bunların sayısı daha da artacak. Belediyeler olarak da eğitime her anlamda katkılar sağlıyoruz. Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri olarak hem arsa anlamında hem okul yapımı anlamında katkılarımız sürüyor. Bu Şahinbey Belediyesi olarak bizim yaptığımız 4’üncü okul."

 

KUDÜS BİLİNCİ BİR YÜKSELİŞ BİLİNCİ

 

Mehmet Görmez de, konuşmasının başında İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesine değindi. Görmez, Kudüs’ün bir medeniyet bilinci olduğunu aktararak şöyle konuştu: "Bugünlerde hepimizin kalbimizdeki yarayı deşen Kudüs’ümüzün, Mescidi Aksa’mızın gerçek anlamda özgürlüğüne kavuşmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Çünkü Kudüs bilinci; sadece mabet, kutsal mekan bilinci değil, Kudüs; bir medeniyet, bir tarih, miraç bilinci. Kudüs bilinci bir yükseliş bilinci. Kudüs bilinci aynı zamanda bütün insanlık için bir barış bilinci, Kudüs; Haremeyn’siz, Haremeyn’siz; Kudüs olmaz. Kudüs’e sırtını çevirenler Haremeyn’e sahip de olamazlar, hadim de olamazlar. Onun için cenabı hak bugünlerde başta sayın Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti’nin Kudüs meselesine verdiği önemden dolayı bu topraklarda yaşayan her mümin gibi onurlandığımızı ifade etmek istiyorum. Hiçbir zaman bizim Kudüs’ümüzü unutanlardan eylemesin."

 

ADİL ÖZBERK CAMİ İBADETE AÇILDI

 

Şahinbey Belediyesi ve Mehmet Akif Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Adil Hoca Özberk Cami’nin açılışını Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez gerçekleştirdi. Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş’a yaptırılan Adil Hoca Özberk Cami’nin açılış törenine Kadim Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞEHRE NEFES ALDIRAN MEKÂNLAR

 

Kadim Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilerin cemaatlerle doldurulması gerektiğini belirterek, “Merhum Adil Hocamızın adına yapılan böyle bir caminin açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Cuma günleri geldiğinde bütün herkesi Adil Hocayı dinlemeye gitme heyecanı sarardı. Mehmet Paşa Cami’ne giden Karagözdeki cadde kapanıp seccade serilirdi ve herkes hocamızı dinlemeye gelirdi. Hocamız o zaman hakkın sesiydi. Bu şehre nefes aldıran mekânlar yaptıkları için belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Ancak bu camilerin içinin de doldurulması gerekiyor. Camilerimizin genç cemaatlere ihtiyacı var. Burada da din gönüllüsü kardeşlerimize büyük görevler düşüyor. Din görevlisi kardeşlerimiz görev yaptıkları camilerin etrafında bulunan evleri ziyaret ederek cami cemaatini artırmalıdırlar. Cenab-ı Hak Şehirlerimizi mabetsiz, mabetlerimizi cemaatsiz, cemaatlerimizi ibadetsiz, ibadetlerimizi de ihlassız kılmasın” dedi.

 

CAMİLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana cami yapımına büyük önem verdiklerini belirterek “Adil Özberk Hoca’mızın ismini taşıyan parkımızın ve camimizin yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Mehmet Görmez hocamız her 3.000 kişiye bir cami olması gerektiğini söylemişti. Göreve geldiğimizde 250.000 nüfusa sahip Karataş’a üç tane cami yeri ayrılmıştı. Şu anda sadece Karataş’ta 15’in üzerinde camimiz var ve bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz. Buranın yakınında Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Akkent Camisi’nin de yapımı devam ediyor. Camiler bir araya geldiğimiz, dinimizin sembolü olan minareleri gördüğümüz zaman buranın Türk ve İslam beldesi olduğunu gösteren en büyük nişanelerden birsidir. Ben camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?