USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu Nasıl Bir Yol..!

Abdülhamit Han Mahallesi sakinleri, iki aracın aynı anda geçemediği, yaya yolu olmayan ve sürekli kazaların yaşandığı yol için bir çözüm bulunmasını istiyor.

Bu Nasıl Bir Yol..!
18-12-2017 09:56
Google News
Abdülhamit Han Mahallesi sakinleri, iki aracın aynı anda geçemediği, yaya yolu olmayan ve sürekli kazaların yaşandığı yol için bir çözüm bulunmasını istiyor. Her gün binlerce aracın kullandığı dar yolda sürücüler bir birine ve yayalara çarpamamak için adeta cambazlık yapıyor.

 

Abdülhamit Han Mahallesi Yaren Sitesi ile Kilis Yolu’nu birbirine bağlayan yolun artan trafik için yetersiz kalması ve bu yüzden çok sayıda kaza meydana gelmesi bölge halkını çileden çıkardı. Bölge halkı, sorunlarına çözüm beklediklerini anlattılar.

 

Eşine benzerine az rastlanacak yoldan her gün çevreyoluna çıkmak için Karataş bölgesinden binlerce araç geçiyor. Yolda ne kaldırım ve ne de yaya geçidi. Yaren Sitesi sakinleri yaşanan duruma tepki gösteriyor.




HER GÜN KAZA MEYDANA GELİYOR

 

Mahalle sakinlerinden Mustafa Kutlu, yoldan iki aracın aynı anda geçmesinin mümkün olmadığını, biri geçerken diğerinin beklemek zorunda kaldığını söyledi. Kutlu, “yol ilk yapıldığında çevre bu kadar kalabalık değildi ve yoğun iskan bulunmuyordu. Zaman içinde artan nüfus ve araç trafiği bu yolu yetersiz hale getirdi. Bu sebeple yolda ve çevresinde çok sayıda kaza oluyor. Araçlarla aynı anda geçmek mecburiyetinde olan insanlar da büyük risk altında. Yol dar, araçların yan yana geçmesi mümkün değil, bir de yayaların yolu kullanması kazaları doğuruyor” dedi.




GENİŞ YOL VE YAYA KALDIRIMI İSTİYORUZ

 

Dar olan yolun ve çevresinde gerekli düzenlemenin yapılmasını, yolun genişletilmesini, yaya geçidi yapılmasını isteyen bölge sakinleri, "Bu yolun ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesini, yaya kaldırım yapılmasını istiyoruz. Defalarca ilgilileri sıkıntıyı iletmemizi rağmen şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Can ve mal kaybı yaşandıktan sonra mı önlem alınacak? Yetkililerden bu durumun çözülmesini istiyoruz" diye konuştular.

 

gazianteppusula
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?