USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balia Baykal: ’STK’ların gözdesiyiz ama...’

Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi Derneği Başkanı Balia Baykal, Gaziantep’in uluslararası sivil toplum kuruluşlarının gözdesi olduğunu söyledi. Baykal, “Aralarında yıllık bütçeleri 150 milyon doları aşan STK’lar bulunmakta. Uluslararası sivil toplum kuruluşları sahada. Bu kuruluşların Suriye meselesindeki rolü ve modeli nedir? Bunların masaya yatırılması gerekir” dedi.

Balia Baykal: ’STK’ların gözdesiyiz ama...’
14-03-2017 11:24
Google News
Gaziantep’in sivil toplum noktasında çok iyi olmasına rağmen, sivil toplum - kamu işbirliği noktasında bir o kadar geri kaldığını ifade eden OSPAM Başkanı Balia Baykal, “Bürokratik oligarşi ve statükocu bürokratlar nedeniyle maalesef kamu- sivil toplum işbirliği kültürü gelişmemiş” ifadelerini kullandı.

Baykal, “Diğer bir mesele de yine bu uluslararası sivil toplum yardım kuruluşların, yabancı kişiler için kuruluşumda çalışıyor başvurusu ile Çalışma Bakanlığı’nın uluslararası işgücü genel müdürlüğünden çalışma izinlerinin verilmesi bizi kaygılandırıyor” şeklinde konuştu.

5 yıl önce 12. 12. 2012 tarihinde Gaziantep’te kurulan Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi Derneği hayata geçirdiği projeler ve ortaya koyduğu raporlarla kamuoyu tarafından takdirle karşılanıyor. Ülkeye karşı duyarlı, sorumlu Gaziantepli işadamların, avukatların, akademisyenlerin, doktorların ve gazetecilerin bir araya gelerek kurduğu OSPAM, hayata geçirdiği sosyal proje sayesinde Gaziantep’e bir çok ödül kazandırdı.

Son olarak 2 bin 500 sivil toplum projesi içerisinde kendi kategorisinde en iyi proje ödülünü kazanan OSPAM, " En iyi Mikro Proje " kategorisinde " Gençlere Umut Geleceğe Işık " projesi ile " Sivil Toplum Farkındalık Ödülünü " Gaziantep’ e kazandıran OSPAM Ödülünü Başbakan Binali Yıldırım’dan aldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?