USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

AB’DEN ARKEOLOJİYE 10 MİLYON EURO

Avrupa Birliği’nin (AB) 10 milyon Euro değerindeki maddi destekle, projenin yüzde 90 bütçesini karşılayacağı, “Anadolu Arkeoloji Enstitüsü” Gaziantep’te kurulacak.

AB’DEN ARKEOLOJİYE 10 MİLYON EURO
13-02-2015 12:33
Google News
Arkeoloji camiasının yaklaşık yüz yıldır dillendirdikleri Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ise nihayet Gaziantep’te kuruluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile yapılan başvuru 4 aylık yoğun bir çabadan sonra sonuç verdi. AB-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün Gaziantep’te kurulmasına karar verildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle yapılan girişim sonucunda AB, Gaziantep’te kurulacak Arkeoloji Enstitüsü için 10 milyon Euro’luk hibe fon kullanılması kararını aldı.

Geçtiğimiz yıl, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının gerçekleştirdiği 2014 Yılı Uluslararası Arkeolojik Kazı Sonuçları Değerlendirme Toplantısı’nda ortaya çıkan fikir sonrasında konu Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’na yansıtıldı.

AB çalışmanın Avrupa kültür mirasına da katkı sağlayacağını düşünerek projeye büyük destek verdi.

 

Endüstrilerin lokomotifi olan mimarlık, tasarım ve film sektörünün kullanımına açılacak enstitünün tanıtım toplantısı, 14 Şubat Cumartesi günü, Gaziantep’te Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?