USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

7 golün atıldığı maçta Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u sahasında konuk etti. 7 golün atıldığı karşılaşmada 3 kez yenik duruma düşen sarı-kırmızılılar, uzatmalarda yediği golle rakibine 4-3 mağlup oldu. Son 4 maçın 3'ünde puan kaybeden ve evinde oynadığı so

7 golün atıldığı maçta Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu
20-03-2021 01:16
Google News

Spor Toto Süper Lig 31. haftasında Galatasaray ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Rizespor, 4-3'lük skorla kazandı.

Galatasaray, Christian Luyindama'nın hatası sonrası 2. dakikada Braian Samudio'nun golüyle öne geçti. Galatasaray, 14. dakikada DeAndre Yedlin ile skoru eşitledi. 31. dakikada Emre Akbaba, 25 metreden yaptığı vuruş ile Galatasaray'ı öne geçirdi. 41. dakikada Fernando Boldrin, Marcao'nun hatasını iyi değerlendirdi ve skora eşitliği getirdi.

Rizespor, 54. dakikada DeAndre Yedlin'in ceza sahası içinde elle müdahale etmesi nedeniyle penaltı kazandı. Topun başına gelen Milan Skoda, Rizespor'u bir kez daha öne geçirdi. Galatasaray, 74. dakikada Meriah'ın kendi kalesine attığı golle skoru eşitledi.

YEDLIN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Hakem Volkan Bayarslan, 77. dakikada Rizespor lehine penaltı noktasını gödsterdi. Yedlin'in Michalak'a yaptığı faulün ceza sahası dışında olduğuna yönelik VAR uyarısı sonrası hakem serbest vuruş işareti yaptı. Baraj kurulma esnasında Yedlin'in itirazına Volkan Bayarslan ikinci sarı kartını gösterdi ve Galatasaray 10 kişi kaldı.

Rizespor'a galibiyeti getiren golü 90+3. dakikada Fernando Boldrin attı.

Sahasında 11 maç sonra kaybeden Galatasaray, 61 puanda kaldı. İstanbul'da 17 yıl sonra Galatasaray'ı mağlup eden ve üst üste ikinci kez kazanan Rizespor, puanını 34'e yükseltti.

Galatasaray, milli aradan sonra Hatayspor'a konuk olacak. Çaykur Rizespo ise sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Galatasaray savunmasındaki büyük hata sonrası araya giren ve topu kapan Samudio, karşı karşıya pozisyonda Muslera'nın üzerinden harika bir aşırtmayla topu ağlara yolladı: 0-1

Dakika 14: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta kale alanındaki Rizespor savunmasından seken topa Yedlin gelişine sert vurdu, kaleci Gökhan'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-1

Dakika 27: Sağ kanattan hızla gelişen Rizespor atağında Fabricio ortaladı, Samudio'nun kafayla indirdiği topa penaltı noktası üzerinden Boldrin vurdu ancak top farklı şekilde üstten auta çıktı.

Dakika 31: Ceza sahası dışında topu alan Emre Akbaba önünü açıp sağ köşeye mükemmel vurdu, top kaleci Gökhan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu: 2-1

Dakika 37: Falcao serbest vuruşta doğrudan kaleyi denedi, 90'a giden topu kaleci Gökhan müthiş bir refleksle kornere çeldi.

Dakika 41: Galatasaray savunması yine çok büyük bir hata yaptı. Boldrin, Marcao'dan seken topu rakip sahanın ortalarında kaptı ve ceza alanına girerken yerden bir vuruşla ağları sarstı: 2-2

Dakika 43: Galatasaray akınında Yedlin sağ kanattan ortasını yaptı, ön direkte Mohamed'in kafa vuruşunda top ters köşeden direğin dibinden auta çıktı.

İKİNCİ YARI

Dakika 54: Rizespor akınında Fernando sağ çaprazdan son çizgiye indi. Dar açıdan sert şutunda Muslera'dan seken topa Samudio kafayı vurdu. Hemen önündeki Yedlin'in eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Skoda, Rizespor'u tekrar öne geçirdi.

Dakika 59: Onyekuru'dan pası alan Kerem Aktürkoğlu yay içinde önünü açtı ve sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Gökhan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

Dakika 74: Feghouli'nin uzun pası sonrası sol çaprazda topu alan Onyekuru, ceza alanına girerken tehlikeyi önlemek isteyen Meriah ters bir vuruşla kendi ağlarını sarstı: 3- 3

Dakika 80: Yaklaşık 4 dakikalık duraklama sonrası Rizespor'un paslaşarak kullandığı serbest vuruşun devamında Djokovic ceza yayı üzerinden şutunu çekti, top yandan auta çıktı.

Dakika 90+3: Rizespor yeniden önde! Etkili paslaşmalarla ceza sahasına giren konuk ekipte Michalak'tan pası alan Fernando Andrade, ceza alanı sol çaprazından yerden bir vuruşla kaleci Muslera'yı bir kez daha mağlup etti: 3-4

Dakika 90+5: Rizespor 5. gole çok yaklaştı. Ceza alanı ön çizgisinde topu alan Sabo ayağının üstüyle köşeye çok iyi vurdu, kaleci Muslera aynı güzellikte bir kurtarışla gole engel oldu.

Dakika 90+7: Galatasaray savunmasındaki büyük boşluk sonrası Boldrin'in derinlemesine pasıyla sol çaprazdan içeri sokulan Fernando, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yapmak üzereyken Etebo çok kritik bir müdahalede bulundu.

Dakika 90+11: Ceza alanı ön çizgisinde topu alan Ryan Babel sırtı kaleye dönük olmasına rağmen dönerek müthiş bir şut çıkardı. Yerden seken topu kaleci Tarık harika bir dokunuşla kornere çeldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?