USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin anne jurileri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde planlı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Antalya Film Forum yarışmalarının anne jürileri belirlendi.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin anne jurileri açıklandı
23-09-2021 12:08
Google News
Antalya

Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, 4-6 Ekim tarihlerinde Müge itina ve Pınar Evrenosoğlu ortak direktörlüğünde devir içi yapılacak Antalya Film Forum'a bu sene 136 plan başvurdu.

Türkiye'den plan evresindeki kurmaca, canlandırma, dokümanter film ve kol projelerinin başvurduğu forumun ön jürisi, "Uzun Metraj Kurmaca Pitching", "Kurmaca Work in Progress", "Belgesel Work in Progress", "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu" ve "Dizi/Kısa Dizi Pitching" platformlarında yarışacak 26 projeyi seçti.

Proje evresindeki derinliğine metraj film projelerinin yarışacağı "Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu"na katılanları "Uzak İhtimal", "Yozgat Blues", "Anons" filmlerinin ödüllü yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, Fransız imal ve üleştirme firması MK2 satın kabul etme sorumlusu Olivier Barbier ve çekimci Roshanak Behesht Nedjad'ın arazi almış olduğu anne hakem heyeti değerlendirecek.

Çekimleri şişman seviyede tamam planlara kaynak ve network desteği sağlayıcı "Kurmaca Work in Progress Platformu"nda yarışacak iptidai projeyi Fransız imal firması Les Films du Losange'nin satın kabul etme ve adanmış sorumlularından Jean-Benoit Henry, Seattle Film Festivali programcısı ve çekimci Justine Barda ile sonuç filmi "Bir Nefes Daha" ile sert aşırı ihsanıhümayun düzlük direktör Nisan Dağ'dan oluşan hakem heyeti üyeleri değerlendirecek.

Çekimlerinde sona gelinen ve ya makam konstrüksiyon evresindeki dokümanter planların desteklendiği "Belgesel Work in Progress Platformu" anne jürisi, Avrupa Belgesel Birliğinin kurucusu Brigid O’Shea, ödüllü dokümanter yapımcısı Hans Robert Eisenhauer ve sonuç çekmiş olduğu "Mimaroğlu" adlı belgeseli ile adından yalan ettiren direktör Serdar Kökçeoğlu'ndan oluşuyor.

Çekimleri Antalya'da mamul filmler de yarışacak

Çekimlerinin minimum üçte ikisi Antalya'da gerçekleştirilerek, filmin sonuç kurgusunda bire bir miktarda Antalya sahneleri arazi borç millî derinliğine metraj üç plan "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu" desteği düşüncesince yarışacak. Bu kategorinin anne jürisinde sinema yazarı ve senaryocu Burak Göral, senaryocu ve çekimci Emine Yıldırım, Bir Film ve Başka Sinema'nın kurucularından çekimci Ersan Çongar fariza alacak.

Bu sene iptidai projenin yarışacağı, dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışı zımnında güzeşte sene programa tahsil edilen "Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu"nda, BluTV’den Deniz Şaşmaz, ZDF/ARTE kanalları kol kısmı yöneticilerinden Olaf Grunert ve Belçikalı kol imal firması Dramadama'nın yöneticisi Serge Bierset'den oluşan jüri, seçilen projeleri değerlendirecek.

Antalya Film Forum'da ödüller 6 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığını meydana getirdiği 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yönetsel direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, konuşma yönetmenliğini Başak Emre yürütüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?