USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gaziantep'te siyasi partilerin durumu... Ak Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Deva ve Gelecek...

22-03-2021
Gaziantep'te siyasi partilerin durumu... Ak Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Deva ve Gelecek...
Çoktandır Gaziantep siyasetini yazmıyorum. Gelin bugün detaylı bir şekilde Gaziantep'in siyasi fotoğrafını çekelim. Partilerin Gaziantep'teki durumlarını sesli olarak tartışalım.

İktidardaki Ak Parti, siyasi ortağı MHP, muhalefetteki CHP ve İyi Parti ile alternatif olma ümitleriyle kurulan Deva ve Gelecek Partisindeki gelişmeleri tek tek irdeleyelim...

Ak Parti'den başlayalım. İlçe ve il kongrelerini tamamladıktan sonra 24 Mart'ta büyük kurultayını yapmaya hazırlanıyor. Kurultay öncesi veya sonrasında bir kabine revizyonu iddiaları Ankara'da yüksek sesle dillendiriliyor.

İktidar partisi için yerele inecek olursak, kongre sonrası büyük bir sessizlik olduğu gözleniyor. İl kongresi öncesi yaşanan yoğun kulis faaliyetlerinin ardından, şimdi Gaziantep'ten MKYK listesine kimin gireceğine dikkatler çevrilmiş durumda.

Gaziantep, yılardır Ak Parti MKYK listesinde sürekli temsil edildi. Fatma Şahin, Hüseyin Çelik, Abdulhamit Gül, hatta farklı bir görevle de olsa Şamil Tayyar,  Gaziantep'i temsilen MKYK listesine dönem dönem giren isimler oldular. Son olarakta Merve Tatar MKYK listesine giren isim olmuştu.

Yeni dönem MKYK'sında kim olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle MKYK'sında her zaman çok fazla değişim yapıyor. Bu dönemde hele bir de sıkıntılı dönemi dikkate alacak olursak ciddi bir değişim beklentisi var. Bu bağlamda Merve Tatar'ın yerine Gaziantep'ten siyasi ağırlığı güçlü bir ismin girmesi muhtemel gözüküyor. Abdulhamit Gül'ün bakan olması, mevcut vekillerin de hiç birinin MKYK listesine girecek güçte olmaması nedeniyle bu ismin kim olabileceğini ben de çok merak ediyorum. İki gün sonra bu ismin kim olacağını göreceğiz.

MHP'de Sermet Atay beklendiği gibi MKYK listesine girmeyi başardı. Böylece yıllar sonra Gaziantep'ten bir isim MHP MKYK listesinde yer aldı. Görünen o ki Sermet Atay bundan sonra MHP'nin Gaziantep'te tek söz sahibi ismi konumunda.

Cumhur İttifakındaki Ak Parti ve MHP için mevcut durumun kendileri için iyi gitmediğini de hatırlatmak isterim. Bugun bir seçim olsa mevcut şartlarda Gaziantep'te bambaşka bir tablo çıkabilir.

Tabi Gaziantep'te Cumhur İttifakı'nın en büyük şansı muhalefet partilerinin durumu. Daha doğrusu olmayan muhalefetin durumu...

Ana muhalefet CHP, Gaziantep'te 4 aydır il ve ilçe başkansız. Hem de kapısı kilitli durumda. Genel merkezin umurunda mı bilmiyorum ama Gaziantep için çok kötü bir durum. Bugün atanacak yarın atanacak diye diye 4 ay oldu, hala atama matama yok. Ciddi ciddi genel merkezin Gaziantep'i listesinden tam anlamıyla sildiğini düşünür oldum.

Bu durumdaki bir Parti'den Gaziantep'te muhalefet olmasını, yanlışa engel olmasını bekliyorsak, vah halimize...

İyi Parti'ye gelecek olursak... Geçen hafta 3 Genel Başkan Yardımcısı 3 gün Gaziantep'te üs kurdu. Proğramları takip etmedim ama edenlerden öğrendiğim kadarıyla skandal üstüne skandal. Ne organizasyon, ne vatandaş ile temas, ne partili ilgisi... Bazı şeyler var ki, hem de yaşananlar, benim burada yazmam bile ayıp kaçar.

Türkiye'de yükselen İyi Parti rüzgarının Gaziantep'te tam tersi estiğini söylemem gerek. Bu gidişle genel merkezin Gaziantep'te bir operasyon yapması ihtimali hiçte uzak değil.

Gaziantep için konuşuyorum... CHP ve İyi Parti. Al birini vur ötekine...

Deva ve Gelecek Partisi için hn yazsak erken olur diye düşünüyorum. Gerçi Şehitkamil İlçe Başkanının görevden alınması, İl Başkan Yardımcısının şok açıklamalar yaparak istifa etmesi Deva Partisi için Gaziantep'te işlerin iyi gitmediğini gösteriyor. Benzer şekilde kulağımıza gelen bazı şikayetler de Deva Partisi için önümüzdeki günlerin daha da sıkıntılı geçebileceğini gösteriyor.

Sözün özü şunu söylemek gerek.

Ülke konjonktürü Cumhur İttifakı için aşağıya iniş yönünde bir trend gösterse de, Gaziantep'te öyle bir muhalefet var ki, iktidar partileri dizayn etse bu kadarını yapamaz.

Burada kritik soru şu? Yerel teşkilatlar ne kadar verimsiz, etkisiz, güçsüz olursa olsun, Ankara'dan esen rüzgar Gaziantep'te etkisini ne kadar gösterir?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR