USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Adil Konukoğlu, Mahsun Altunkaya ve Gaziantep FK...

24-05-2021
Adil Konukoğlu, Mahsun Altunkaya ve Gaziantep FK...
Gaziantep FK yarın kongreye gidiyor. Kongrede yeni başkan ve yönetim kurulu seçimi yapılacak.

Mehmet Büyükekşi'nin görevi bırakmasının ardından, Cevdet Akınal Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başlayacak. Akınal'ın yönetim kurulu üyeleri de büyük oranda belirlendi.

Yeni yönetimde kimlerin olacağı ve kimlerin olmayacağını değerlendirerek yazıma başlayayım...

Eskilerden Tuncay Yıldırım, Fahrettin Kaplan, Fikret Kileci, Erhan Özmen, Cihan Koçer, Mesut Çakmak, Samet Bayrak, Sedat Özdinç, Gürkan Tural, Hayrullah Kubba, Yusuf Demsoy görevine devam edecek isimler.

Yeni girecekler de, en büyük sürpriz tabi ki Ünsal Göksen. Asım Güzelbey'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı boyunca vekilliğini yapan, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevlerinde bulunan Ünsal Göksen, 7 yıl sonra yeniden sahalara dönüyor. Göksen ismi 2 haftadır yoğun şekilde konuşuluyordu. Bizim de duyduğumuz ve bildiğimiz bir konuydu. Ancak, yönetimde olmaması için kulis yapıldığını da bildiğim için durumu tam netlik kazanmamıştı. Cuma günü, bizzat Ünsal Göksen beni arayarak, "Başkan Cevdet Akınal ile biraz önce görüştüm, yönetimde olduğumu söyledi. Sana bilgi vermek istedim" dediğinde, yönetime girmesi kesinlik kazanmıştı. Eski bir futbolcu olan Ünsal Göksen'in sportif anlamda Gaziantep FK'ya katkı sağlayacağını düşünüyorum...

Yönetime yeni girecek diğer isimlere gelince. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan var. Sezer Cihan'ın futbola olan düşkünlüğü pek bilinmese de, bilenler iyi bilir. Ben bunu iyi bilenlerdenim. Oğlu Mirza Cihan, Gaziantep FK altyapısında uzun süre oynayıp, Galatasaray'a transfer olan ve yeniden Gaziantep'e dönen gelecek vaadeden genç yeteneklerden. Bu sezon çok fazla şans bulamasa da, son maçlarda aldığı dakikaları çok iyi değerlendirdi. Gençlere daha fazla şans veren Erol Bulut ile yeni sezonun Mirza Cihan'ın patlama sezonu olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda baba-oğul Cihan'ların yeni sezonda  Gaziantep FK'ya katkı sunacakları kesin...

İş dünyasından Gaziantep Basketbol Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek'in yerine oğlu Mehmet Ali Şimşek'in yönetime gireceği, Emrah Özdağlı, Mesut Akın, Şefik Özdinç, M.Salih Öztürk gibi isimlerin de yönetimde olacağı konuşuluyor. 

Olmayacak isimlere gelecek olursak...

2 yıldır kulübün federasyon ile ilişkilerini yürütün ve transferlerde etkili olan Müslüm Özmen'in liste dışında olduğu söyleniyor. Haluk Kalyoncu da liste yok gibi...

Gelelim Mahsum Altunkaya'ya...

Kulüp belediyeden tamamen ayrıldıktan sonra, 2 yıl Adil Konukoğlu başkanlık yaptı. İlk yıl Play-Off finalinde süper lig akıl almaz şekilde kaçtı. 2. yıl ise şampiyonluk geldi. Kabul edelim, bu kenti yeniden süper lige taşımak kolay değildi. Adil Konukoğlu, daha önce ağabeyi Abdulkadir ve amcası Saip Konukoğlu'nun başardığını, bu kez kendisi başardı ve Gaziantep'i süper lige taşıdı. Konukoğlu, o dönem, işini, gücünü, ailesini, her şeyi bırakt. Parasını, zamanını, hatta sağlığını vererek bu işi başardı. Başkası yapabilir miydi? Çok zor...

Ardından 2 yıl Mehmet Büyükekşi dönemi izledik ama, aslında Büyükekşi değil, Mahsum Altunkaya dönemi demek daha doğru olur.

Mehmet Büyükekşi sadece temsil bazında başkanlık yaptı. Onun dışında, maddi-manevi tüm işleri Mahsum Altunkaya üstlendi ve başarıyla yaptı. Kulübe para gerektiğinde Altunkaya verdi. Her antrenmanda, deplasmanda, kamplarda takımın yanında yer aldı. Zor zamanlarda da takımın yanında Altunkaya vardı. Öyle ki, Teknik Direktör Sumudica görevden alındığında, o görevin tebliği bile Altunkaya'ya düştü. Takımın süper ligdeki 2 yıllık başarısında, Altunkaya'nın katkısını kimse inkar edemez.

Bu görevleri alnının akıyla yapan Altunkaya, yeni dönemde kendi isteğiyle yönetime girmiyor.

Adil Konukoğlu ve Mahsum Altunkaya gibi iki önemli ve güçlü ismin ardından, Cevdet Akınal dönemi başlıyor. İşi kolay değil, hatta çok zor... Elbette, GSO'da görev yapmaları hesabıyla Adil Konukoğlu ile sürekli bağlantısı olacak ve fikir alış verişi yapacak, tecrübelerinden faydalanacaktır.

Akınal'ın ilk işi, bu takımı kentin takımı yapmak olmalı. Gaziantep FK'yı kentin tamamına sahiplendirmeli. Akınal, belki Konukoğlu ve Altunkaya'nın yaptığı gibi, maddi-manevi tüm herşeyi üstlenemez ama, takımı kent ile bütünleştirmeyi başarırsa, kendisini alkışlarız.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Gaziantep süper ligde yer almak istiyorsa, kentin her birimiyle Gaziantep FK'yı sahiplenmesi gerekiyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR