USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te kimlerle görüştü, organizasyon ve CHP...

21-06-2021
Çok değil, bundan 20 yıl öncesine kadar solun kalesi olan illerden birisi olan Gaziantep'te, hafta sonunda mazideki günleri anımsatırcasına 3 günlük CHP heyecanı yaşandı. 

 
CHP'nin tüm tepe yönetimi, İstanbul, Ankara gibi iller başta olmak üzere vitrindeki tüm belediye başkanları, en önemlisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te üç gün geçirdi...
 
Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi için isimleri yüksek sesle dillendirilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, şehir merkezindeki programları ile birlikte Gaziantep'e heyecan getirdiler, vatandaşla, esnafla buluştular.
 
CHP Gaziantep'te dolu dolu üç gün geçirirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun örgüte yönelik sert mesajları, birebir görüşmeleri, CHP'nin bundan sonraki yol haritası ve organizasyon konusunda bir iki kelam edelim...
 
Kılıçdaroğlu'nun örgüte yönelik sert mesajlarından başlayalım. "Gaziantep'teki başarısızlığın sebebi biziz. Bundan sonra örgüt içinde kavga eden olursa kapı dışına koyarım" derken, Kılıçdaroğlu aslında bundan sonra yaşanacakların mesajını çok net verdi. Birebir yaptığı görüşmelerde de aynı konu gündeme geldiği için, şunu çok net söyleyebilirim. CHP Gaziantep için bundan sonraki süreç çok farklı olacak. Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'te ipleri eline aldığı, yumruğunu masaya vurmasından belli oluyor. 
 
Önümüzdeki hafta içerisinde büyük ihtimalle ilçe başkanlıklarına atama yapılacak. Ardından da il kongresi gerçekleştirilecek. 3 adaylı başlayan yarış, Hayri Sucu'nun çekilmesiyle şimdilik iki adaya inmiş durumda. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun mesajlarından tek adaylı bir kongre istediği belli oluyor. Ve bu isim de belli ki mevcut kayyum Neşet Uçar. Örgütte çok güçlü olan ve sandıktan açık ara çıkması beklenen Reis Reisoğlu'nu bu doğrultuda ikna edebilirler mi bilemiyorum?
 
Gelelim Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'te birebir yaptığı önemli görüşmelere. Kılıçdaroğlu yakınındaki bir kaç kişiyle, bazı özel görüşmelerde bulundu. Kimlerle görüştüğünü biliyorum ama, isim vermek istemiyorum. Kentin kanaat önderleri ve önemli STK Başkan'ları demem herhalde yeterlidir. Görüşmede ele alınan konulardan da az çok bilgim var. Bu görüşmeler sonucu edindiğim istihbarat şu ki, Kılıçdaroğlu Gaziantep'e artık çok daha farklı bir gözle bakıyor. Bir önceki yerel seçimde Gaziantep'i İyi Parti'ye bırakacak kadar unutan Kılıçdaroğlu, şimdi ise Gaziantep'i, kendisine hedef iller arasında ilk sıraya koymuş durumda. Her yaptığı birebir ziyarette, sorduğu bazı sorular ve bundan sonrası için temas halinde olalım mesajı, telefon numaralarını alıp vermesi, Gaziantep politikasında bir değişikliğe gideceğinin işareti.  200'ü aşkın belediye başkanıyla birlikte Gaziantep çıkarmasını yapmasını da bu bağlamda ele almak gerek diye düşünüyorum. 
 
CHP için bu kadar önemli, Gaziantep için bu kadar yoğun bir programın organizasyon bölümüne de değinmeden edemeyeceğim. Gaziantep'te CHP yeniden sesinin duyulmasını sağlayan bir etkinlik ancak bu kadar kötü pazarlanabilir, bu kadar kötü organize edilebilirdi...
 
Program bir ay öncesinden belli olmasına rağmen, ne kayyum, ne de mevcut 2 milletvekili programın PR'ını Gaziantep kamuoyu ile hiç paylaşamadı. Programda neler var, kim nerede, ne zaman olacak, Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman gelecek, çok bilinmeyenli bir denklem yaşadık adeta. 
 
Son dakikada, Kemal Kılıçdaroğlu ile yerel basın buluşması da sağlanmasa, işin PR kısmı tam bir sükutu hayal ile bitecekti. 
 
Genel anlamda değerlendirilecek olursak, CHP için umut verici ve heyecan uyandırıcı bir Gaziantep çıkarması oldu diyebiliriz. Gaziantep açısından ele alacak olursak ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi muhafazakar tabanla barıştırma ve kaynaştırma anlamında ciddi mesafe katettiğini söylemek hiçte afaki olmaz...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR