USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Zayıflamak İçin Fazla Egzersiz Yapan Kadınlar Dikkat!

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından 30-45 yaş aralığındaki kadınlar üzerinde yapılan araştırmada, zayıflamak veya formda kalmak için bir saatin üzerinde aşırı şekilde yapılan egzersizlerin ortopedik rahatsızlıklar ve hormonsal bozukluklara neden olduğu tespit edildi.

Zayıflamak İçin Fazla Egzersiz Yapan Kadınlar Dikkat!
04-11-2015 10:22
Google News
Kadınlarda belirli bir yaştan sonra bilinçsizce yapılan yorucu ve ağır egzersizlerin yarardan çok zarar verdiğini dile getiren uzmanlar, kilo verme problemi olan kadınların kilo vermeyi zamana yayarak iyi bir beslenme reçetesi kilolarından kurtulması gerektiğini ifade ettiler.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem’in de katkıları ile yaptıkları egzersiz araştırması hakkında bilgi veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, 30 ila 45 yaş aralığındaki kadınlar üzerinde yaptıkları araştırmada bir saatin üzerinde yapılan şiddetli ve ağır egzersizlerin kadınların yüzde 90’ında hormon bozukluğuna yol açtığını tespit ettiklerini açıkladı. Doç. Dr. Faruk Yamaner, belli bir yaştan sonra süratli yapılan egzersizin kadınların hormonal dengeleri açısından negatif sonuçlar ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Bu konuda spor bilimcilerine, bakanlığa ve halka büyük görev düştüğünü vurgulayan Doç. Dr. Yamaner, özellikle kadınların bilinçsizce yapılan egzersizlerin sonuçları hakkında bilgilendirilmeleri gerektiğinin altını çizdi.


"BİLİNÇSİZ YAPILAN SPORDA BİR TAKIM HORMONAL DEĞERLERİN BOZULMASI İLE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARA NEDEN OLUYOR"



Doç. Dr. Yamaner, kadınların en büyük isteklerinden birisinin de erken zayıflama olduğunu kaydederek, kadınların "Ne kadar çok erken zayıflarsam, benim için o kadar faydalı olur" düşüncesinde olduğuna işaret etti.

Erken zayıflamanın, televizyonlarda bazı aerobik ve step salonlarında yapılan bir takım çalışmaların kadınların hormonal değerleri üzerinde çok büyük olumsuzluklar oluşturduğunu anlatan Yamaner, “Bu salonların denetlenmesi gerekiyor. Bu işle uğraşan kişilerin, egzersiz yaptıran insanların mutlaka çok iyi bilgiyle donatılması gerekiyor. Bizim amacımız insanlarımızın mutlu ve sağlıklı yaşamaları. Spor, sağlık, zindelik için yapılan bir uğraşı olduğu kadar bilinçsiz yapıldığında da bir takım hormonal değerleri, bir takım ortopedik rahatsızlıkları meydana getiren bir vaka. Bilinçsizlik nedeniyle spor salonu gibi addedilen yerlerde kadınlarımıza o kadar çok yüklenmeler yapılıyor ki bunun neticesinde kadın zayıflıyor. Sadece işin boyutu zayıflama olmamalı. Sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme sağlıklı egzersiz yapıldığı zaman bunun üçünü bir araya getirdiğinizde bir faydanın ortaya çıkacağı önemli bir olay. Yapmış olduğumuz çalışmada bunu ortaya koyduk” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?