USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YİNE SKANDAL YİNE GAÜN!

Skandallarıyla gündemden düşmeyen Gaziantep Üniversitesi, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “hain” iftirası ile gündemde. GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın Erdoğan için “Alman ekolüne hizmet ediyor” dediği ortaya çıktı.

YİNE SKANDAL YİNE GAÜN!
09-01-2017 09:49
Google News
Şamil Tayyar, görüntülerin ortaya çıkmasıyla çok sert ifadeler kullandı: “Reise hain diyen hadsize ve ona rektör yardımcılığı yolunu açanlara gereğini yapmak YÖK’ün şeref borcudur.

Gün geçmiyor ki, Gaziantep Üniversitesi hakkında yeni bir skandal ortaya çıkmasın. Prof. Dr. Ali Gür’ün rektör olmasının ardından, bilimsel faaliyetlerden çok, olaylar ve iddialarla gündemde kendine yer bulan Gaziantep Üniversitesi, bu kez çok tartışılacak bir skandalla çalkalanıyor.  GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri ortalığı karıştırdı. Bayraktar ve GAÜN’e en sert tepki Şamil Tayyar’dan geldi.

ERDOĞAN’A “ALMANYA’YA HİZMET EDİYOR” DEDİ…

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın, bir konferansta kullandığı ifadeler ortalığı karıştırdı. Bayraktar, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alman ekolüne hizmet ettiğini belirtti. Konuşmasında, Osmanlı döneminde dış güçlere hizmet eden generaller bulunduğunu iddia eden Bayraktar, bu akımın bugün de siyasette devam ettiğini vurguladı.

’"

İŞTE ŞOK SÖZLER:

Bayraktar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Osmanlı döneminde Almancı paşa var, İngilizci Paşa var, Fransızcı Paşa var. Sen ayaklarının üzerinde duran bir ülke olmadığın için, mutlaka bir dış desteğe ihtiyacın var. Bu, bugün de böyle. Tayyip Erdoğan, Alman ekolünün içinden gelen bir partinin içinden yetişmiş bir insandır. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan Alman ekollüdür. Ben gömleği çıkardım derken, ben artık Avrupa’dan çıktım, Alman ekolünün yanındayım dedi. Ama aslına rücu etti. Geri Alman ekolüne, Avrupa ekolüne döndü. Ve Amerika’da onu cezalandırmak istedi, cemaat eliyle.”

15 TEMMUZ’DAN SONRA ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleriyle büyük tartışma yaratan Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın, Ali Gür tarafından Rektör Yardımcısı yapıldığı ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından rektör yardımcısı olduğu öğrenilen Hilmi Bayraktar’ın bu sözleri her kesimden büyük tepki topladı. Şok görüntüleri izleyen binlerce vatandaş, hem Bayraktar’a, hem Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne, hem de YÖK’e tepki yağdırdı.

EN SERT TEPKİ TAYYAR’DAN

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın, sosyal paylaşım sitelerindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren videosunu paylaştı. Bayraktar’a, GAÜN rektörlüğüne ve YÖK’e büyük sert sözlerle yüklenen Tayyar, ”Reisi Almanya lehine ihanetle suçlayan hadsiz, 15 Temmuz’dan sonra atanmış! Ey YÖK yatacak yerin yok" yorumunu yaptı.

EY YÖK, YATACAK YERİN YOK

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı twitterden, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın bir başka sosyal medyada yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren videosunu paylaşarak tepki gösterdi. Tayyar paylaşımında, "Reise gayri milli Almancı diyen hadsiz Gaziantep Üniversitesi’nde rektör yardımcısı. Reisi Almanya lehine ihanetle suçlayan hadsiz, 15 Temmuz’dan sonra atanmış! Ey YÖK yatacak yerin yok" ifadelerini kullandı.

ÇAMURUNUZDA BOĞULACAKSINIZ

Şamil Tayyar, en sert ifadeleri ise, Hilmi Bayraktar’ın rektör yardımcısı olmasıyla ilgili kullandı. Tayyar, Bayraktar’a rektörlük yolunu açanlara “Çamurunuzda boğulacaksınız” dedi. YÖK’e çağrıda da bulunan Tayyar, "Reise hain diyen hadsize ve ona rektör yardımcılığı yolunu açanlara gereğini yapmak, YÖK’ün şeref borcudur. Çamurunuzda boğulacaksınız" ifadelerini kullandı.

GÖREVİNDEN ALINACAK MI?

Bayraktar’ın şok sözleri, hem sosyal medyada, hem de kamuoyunda büyük tepki topladı. Vatandaşların büyük tepkisini çeken Bayraktar’ı, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün görevinden alıp almayacağı merak konusu. Öte yandan, Hilmi Bayraktar sözleri ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da soruşturma başlatması bekleniyor. TCK 299’da yer alan Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun cezası, TCK 125’te düzenlenen hakaret suçundan farklı olarak 1 yıl ile 4 yıl hapis cezasıdır. Suçun üst sınır alelade hakarete göre çok yüksek olduğundan, uygulamada bu suç nedeniyle sulh ceza hakimlerinin sıklıkla tutuklama kararı verildiği görülmektedir.

kaynak:gazianteppusula

İŞTE O VİDEO...


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?