USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vatandaşın umudu, ‘14 Bin Konut Projesi’nde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek “14 Bin Konut Projesi” için ön talep için başvurular 15 Eylül’de başlamıştı. 1 Kasım tarihinde sona eren ön talep başvurularında başlangıç için 800 konut için vatandaşlardan ön talep alınmıştı. Ön talep toplama işleminin sona ermesinin üzerinden geçen 45 günlük süreçte Büyükşehir Belediyesi’nden ne başvuru sayıları ne de 800 konutun akıbetine ilişkin hiçbir açıklama yapılmaması

Vatandaşın umudu, ‘14 Bin Konut Projesi’nde
15-12-2021 21:29
15-12-2021 21:33
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te yükselen konut fiyatları, vatandaşların gündeminde. Her geçen gün artan konut ve kira fiyatları karşısında zor günler geçiren vatandaş, çareyi ucuz konut aramakta bulurken kentte uygun fiyatlı konut bulmak adeta mucize. Yüksek banka kredileri ve 2+1 konut fiyatlarının dahi 450 bin TL dolayına yükselmesi sonrası ev sahibi olmak adeta hayal haline geldi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 14 BİN KONUT PROJESİ BAŞLATTI!

Sanayisi, ekonomisiyle sürekli gelişen ve büyüyen Gaziantep’te, ortaya çıkan konut ihtiyacını çözmek için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “14 Bin Konut Projesi” ni başlattı. Kuzeyşehir’de 10 bin 400, Güneyşehir 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde 750 adet konutun yapılacağı “14 Bin Konut Projesi” ile şehir genelinde çalışan işçi, memur ya da emekli vatandaşlar uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olması hedefleniyor. Yapılacak konutlarda kira ve satış fiyatlarının aşağı çekilmesini sağlamak için de arsa maliyetlerini Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.

ÖN TALEP TOPLAMA 1 KASIM’DA SONA ERDİ

300 bin TL’den başlayan fiyatlarla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Güneyşehir’de 500, Kuzeyşehir’de 300 olmak üzere toplamda 800 konutun yapılacağı ilk etap için kuralar ön talep tarihinden 3 ay sonra gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in müjdesini verdiği konut projesinde ön talep başvuruları 15 Eylül tarihinde alınmaya başlanmış, 1 Kasım tarihinde de sona ermişti.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Binlerce vatandaşın ön talep başvurusunda bulunduğu, Gazetecilere de konut yapılacağı ifade edilen projede, ön talep başvurularının üzerinde 45 günden fazla bir süre geçmesine rağmen tek bir açıklama yapılmaması, başvuran vatandaş sayısının dahi kamuoyu ile paylaşılmaması merak konusu oldu.

FİYATLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Gaziantepli müteahhitlere de yer sağlanarak, ucuz konut üretilmesi beklenen projenin, döviz kurundaki artışlardan etkilendiği tahmin ediliyor. Kimi vatandaşlar, söz konusu projede daha önce duyurulan bedellerin, dövizdeki yükseliş sonrası değişeceğini, artan maliyetler sonrası ucuz konut söyleminin tamamen ortadan kalkacağını düşünüyor.  Daha önce duyurulan 300 bin TL’den başlayan fiyatların 45 gün sonra yapılması beklenen kuralar öncesi fiyatların değişip değişmeyeceği de merak konusu oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?