USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Valilik Binası’nın yıkımı için geri sayım!

Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılacak olan Gaziantep Valiliği Binasının kaderi netleşti. Valilik Binasında bulunan İl Müdürlükleri, Valilik Birimleri ve Valilik Makamı 1 Mayıs tarihinde taşınacak. Valilik Makamının Eski Adliye Binası’na taşınacağı bilgisine ulaşılırken, Valilik Birimleri ve İl Müdürlüklerinin ise Bölge Adliye Mahkemesi çevresinde yeni yapılan okullara taşınacağı öğrenildi.

Valilik Binası’nın yıkımı için geri sayım!
29-03-2021 21:05
Google News

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Master Planı kapsamında kent merkezinde bulunan kamu binaları taşınacak. 2020 yılında ihalesi yapılan Millet Bahçesi Projesi’ne dahil edilen Gaziantep Valiliği, yıkılarak yeşil alana dönüştürülecek. Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Valilik Binası için Gaziantep Valisi Davut Gül, “Türkiye’nin en çirkin Valilik Binası” ifadelerini kullanmıştı.
Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Gaziantep Valiliği Binasında taşınma işlemlerinin de 1 Mayıs tarihinde başlayacağı öğrenildi.
VALİLİK MAKAMI ESKİ ADLİYEYE TAŞINIYOR!
Valilik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Valilik Binasında bulunan Valilik Makamı, Valilik Birimleri ve İl Müdürlükleri, 1 Mayıs tarihinde taşınacak. Valilik Makamının, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşası devam eden yeni Valilik Binası tamamlanana dek Eski Adliye Binası’nın dördüncü katında olacağı ifade edildi.
İL MÜDÜRLÜKLERİ, OKULLARDA HİZMET VERECEK
Söz konusu bilgide Valilik Birimleri ve İl Müdürlüklerinin geleceği de netleşti. Buna göre, Valilik Birimleri ve İl Müdürlükleri, Bölge Adliye Mahkemesi çevresinde yeni yapılan okul binalarında hizmet verecekleri öğrenildi.

Kaynak;Ekspres
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?