USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Gül’den “Su” tasarrufu çağrısı…

Gaziantep ve bölgede görülen kuraklık, etkisini artırıyor. Yağış olmaması nedeniyle kent genelinde kuraklık tehlikesi artarken Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşları tasarruf yapmaları konusunda uyardı.

Vali Gül’den “Su” tasarrufu çağrısı…
13-01-2021 23:42
Google News

Türkiye’de son yılların en kurak kış mevsimi yaşanıyor. Yağışların olmaması nedeniyle kuraklık sorunu artarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kuraklık Haritası’nda Gaziantep’in durumu gözler önüne serildi. Şiddetli kuraklık olarak nitelendirilen koyu kahverengi ile işaretlenen bölgede, yağışların olmaması tüm kesimleri endişeye sürüklüyor.
SU KAYNAKLARI ETKİLENDİ
Yağışlar olmaması nedeniyle yaşanan kuraklık sorunu barajlara da yansıdı. Barajlarda su seviylerinin önemli ölçüde azaldığı görüldü. Özellikle pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle evlerde elektrik ve su tüketimi arttı. Yaşanan artışlar da barajlarda su seviyelerinin azalmasında etken olarak görülüyor.
“BU MANZARA HEPİMİZİN ESERİ”
Kuraklık sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, tasarruf çağrısında bulundu. Vali Gül, “Küresel kuraklıkla mücadele etmenin en etkili yolu kaynakları verimli kullanmaktır. Doğayla inatlaşmaya son verelim. Lütfen su ve elektrik başta olmak üzere tasarruf konusunda daha duyarlı olalım. Bu manzarayı daha sık görmeye başladık ve hepimizin ortak eseri” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?