USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

’Ufka Yolculuk 4 Hadis Yarışması’, 6 bin yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildi

Türkiye genelinde Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında düzenlenen “Ufka Yolculuk 4 Hadis Yarışması” Gaziantep’te 6 bin yarışmacının katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin en küçük yarışmacısı 5 yaşında Ahmet Mert Er Gaziantep’ten katıldı.

’Ufka Yolculuk 4 Hadis Yarışması’,  6 bin yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildi
03-04-2016 14:43
Google News
Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye geneli 550 bin başvurunun yapıldığı sınava Gaziantep genelinde çeşitli kategorilerde 6 bin başvuru yapıldı. Hasan Ali Yücel Lisesi, Ömer Özmimar İmam Hatip Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Gaziantep Lisesi ve M. Rüştü Uzel olmak üzere 5 okulda yapıldı. Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen yarışmacılar, heyecanla sınav saatini bekledi. 5 okulda yapılan sınav saat 10.00’da başladı.

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaya Gaziantep’ten en küçük yarışmacı olarak, Ahmet Mert Er katıldı. Sınava gireceği sınıfa geçen Ahmet Mert Er, sınav saatini bekledi. Sınavı başarıyla geçeceğine inanan Ahmet Mert Er, “Henüz 5 yaşındayım. Bu yıl Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına katılıyorum. İnşallah sınavı başarıyla geçeceğime inanıyorum. Bizlere böylesine anlamlı bir sınav düzenleyen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

’"

Çocuğunun sınavda başarılı olacağına inanan Ahmet Mert Er’in babası Ferdi Er ise, “5 Yaşındaki oğlumu bu yarışmaya katılmasını istedim. Yarışmaya geliş sebebimiz öncelikle Allah’ın ve Resul’ünün rızasını kazanmak. Bu konuda bizlere en iyi şekilde ön ayak olan Ufka Yolculuk yarışmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) yolunda gidebilmek, hayatımızda yaşayabilmek ve çocuklarımıza da öğretmek adına oğlumu yarışmaya koydum. Oğlumun bu yarışmada başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Veliler olarak elimizden geldiğince çocuklarımıza İslam’ı, Peygamberimizi anlatmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz. İnşallah çocuğumun bu sınavda dereceye gireceğine inanıyorum. Ben bu yarışmayı düzenleyen Ufka Yolculuk ailesine ve desteklerini sunan Şehitkamil Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Bu yıl Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 4. düzenlediklerini belirten Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Tandırcıoğlu, ise, “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” çerçevesinde, farklı kategorilerde 7’den 70’e yarışma fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da tüm hızıyla devam etmektedir. Bu sene dördüncüsü düzenlediğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olunmaktadır. Türkiye genelinde 360 bin, Gaziantep ilimizde de ilçeleri ile birlikte 6 bin kayıt aldık.  Türkiye’deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu, hem de tamamı gönüllülerden oluşan bir ekiple düzenleniyor. Bu sene yarışmacılarımızın sorumluğu olduğu kitap, İmam Nevevi’nin Riyazu’s Salihin eserinin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından seçilerek hazırlanan yarışmamıza özel bir baskıdır. Sınav 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10:00 da tüm Türkiye genelinde, cezaevleri de dahil olmak üzere, aynı gün ve aynı saatte gerçekleşiyor. Türkiye geneli Umre ödülü başta olmak üzere, laptop, akıllı telefon çeşitli ödüller verilecek. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz bu yarışmada, bizlere daha önceki yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da desteklerini sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacılarımıza yürekten başarılar diliyorum” diye konuştu

 Yaklaşık 2 saat süren sınav saat 12.00’de sona erdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?