USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'nin yüreğini yakan konvoy! 'Kahraman' şehrin enkazı böyle taşınıyor!

6 Şubat 04.17'de 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsılarak asrın felaketini yaşayan Türkiye'nin 'Kahraman' şehri Kahramanmaraş'ta yıkılan binaların enkazlarını taşıyan hafriyat kamyonları uzun bir konvoy oluşturdu.

Türkiye'nin yüreğini yakan konvoy! 'Kahraman' şehrin enkazı böyle taşınıyor!
19-02-2023 12:28
Google News

Türkiye'nin 'Kahraman' şehri Kahramanmaraş, 6 Şubat 04.17'de 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsılarak asrın felaketini yaşadı. 11 ili etkileyen depremler sonucu Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adana, Elazığ, Malatya ve Kilis'te 40 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi.

KAMYONLAR METRELERCE KUYRUK OLUŞTURDU

Depremin 14'üncü gününde arama-kurtarma çalışmaları sürürken, Kahramanmaraş'ta yıkılan binaların enkazları ise hafriyat kamyonlarıyla şehre yakın bir noktaya taşınıyor. Binaların enkazını taşıyan hafriyat kamyonları metrelerce kuyruk oluşturdu.

KONVOY DRON İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Hafriyat kamyonları yükledikleri enkazı şehre yakın bir noktaya taşımak için gün içerisinde defalarca sefer düzenliyor. Kamyonların enkazı boşalttıkları alana giderken oluşturduğu metrelerce kuyruk, dron ile havadan görüntülendi. 

'GÜNDE 6-7 DEFA GİDİP GELİYORUZ'
 
Devlet Su İşleri’nde görevli hafriyat kamyonu şoförü Mustafa İsmik, “Depremin 2’nci gününde gece geldim. O günden beri çalışıyoruz. Türkiye’nin yedide biri yıkıma uğradı. Enkaz bugünlük tepe oldu. Yarın için bir yer ayarladılar. Günde 6 veya 7 kere gidip geliyoruz” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?