USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'den 8 ayda 5,6 bilyon dolarlık bakliyat ve hububat ihracatı yapıldı

Türkiye'den bu senenin ocak-ağustos çağında iklim dışına 5 bilyon 579 milyon 520 bin dolarlık hububat, bakliyat, semiz tohumlar ve mamulleri satıldı.

Türkiye'den 8 ayda 5,6 bilyon dolarlık bakliyat ve hububat ihracatı yapıldı
23-09-2021 12:47
Google News
Gaziantep

Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, icra ettiği kayıtlı açıklamada, Türkiye'nin Orta Doğu düşüncesince ehemmiyetli birlikte ihracat üssü bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin hayattaki nice ülkeye besin gönderdiğine ayraç fail Altunkaya, "Bu senenin 8 ayında Türkiye'den hububat, bakliyat, besili tohumlar ve mamullerinde 5 bilyon 579 milyon 520 bin dolarlık ihracat yapıldı. İhracatımız sabık senenin ayrımsız devri mucibince yüzdelik 21,17 arttı. En çok ihraç edilen mamüllerin başlangıcında nebati yağlar, bisküvi-pasta, buğday unu, diyabet hastalığı ve diyabet hastalığı mamulleri ile makarna geliyor." ifadelerini kullandı.

Sektörün ocak-ağustos çağında 213 dünya ve başıboş alana ihracat yaptığını tamlayan Altunkaya, şunları kaydetti:

"Anadolu'nun fazlalaşan topraklarında imal edilen ürünlerimiz dünyanın ciharıyek yanına ihraç edilmiştir. En çok ihracat Orta Doğu, Afrika, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirildi. Ülke bazlı ihracatta ise Irak en çok ihracat meydana gelen dünya konumunu korumaktadır. Irak'ı Suriye, ABD, Yemen, İran, Cibuti, Libya, Almanya, Venezuela ve İsrail izleme etti. Elbette dört başı mamur ihracatçılarımız düşüncesince dünyanın değme köşesi, değme pazarı iri ehemmiyet taşıyor."

Altunkaya, sektörde en çok ihracatın GAİB üyesi firmalarca gerçekleştirildiğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?