USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

’Türkiye F-16’ları Yapabilen Bir Ülke’

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yerli savaş uçağının proje aşamasında olduğunu belirterek, en iyisini yapmak için belli bir programın uygulandığını kaydetti.

’Türkiye F-16’ları Yapabilen Bir Ülke’
27-10-2015 13:38
Google News
Bakan Gönül, Eskişehir ziyaretleri kapsamında Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gönül, ziyaretlerinin amacının, Bakanlıklarını çok yakından ilgilendiren savunma sanayi tesisleriyle, askeri tesislerin ziyareti olduğunu söyledi. Eskişehir’in önemine vurgu yapan Bakan Gönül, “Cumhuriyet sonrası Eskişehir’in bir başka özelliği de sanayi bölgesi olarak ilan edilmesi. Bu sanayi gelişiminde Türkiye’nin ümidinin bağlandığı ve gerçekten de büyük başarılar kazandığı bir bölge oldu. Nitekim bugün bizim harp uçaklarımızın motorlarını yapan ki en son 30 F-16’nın motorlarını yapan TEİ şirketi, ki başka özelliklerini de var. Savronik şirketi, Alp Havacılık ve bizim askeri fabrikalar Eskişehir’e başka bir özellik kazandırıyor. Bugün bunları ve bazı projeleri incelemek üzere buradayız. Tabi Eskişehir’in özelliklerini sayarken üniversiteleri de söylememek mümkün değil. Türkiye’de açıköğretime ivme veren onun kurumlaşmasını sağlayan ilimiz de Eskişehir oldu. Bunun yanında lületaşından falan bahsetmiyorum, onlar zaten sizin bildiğiniz şeyler” dedi.


“TÜRKİYE F-16’LARI YAPABİLEN BİR ÜLKE”



Bakan Gönül, “Yerli savaş uçağı proje aşamasındadır. Projelendirilmesinde de belli bir mesafe kat edildi. Ama şu var; zaten Türkiye F-16’ları yapabilen bir ülke. Türkiye’nin acil bir ihtiyacı olmadığı için en iyisini yapmak üzere belli bir program uygulanıyor” diye belirtti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tuna, “Osmanlı Devleti’nin kurulduğu ilk toprak olan ilk hutbenin okunduğu, İstiklal savaşları ve Kurtuluş savaşında çok büyük fedakarlıklar gösteren Eskişehir’imize sayın bakanımıza hoş geldiniz diyoruz. Valiliğimizi ziyaretlerinden ötürü de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Bakan Gönül ve Vali Tuna birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?