USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı anadan görme okçuluğu ilmî platforma taşıyacak

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı'nın anadan görme okçuluğu ilmî platforma taşıyacakları, bu kapsamda bu alan ile ilişik müşterek bilgi şöleni düzenlenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı anadan görme okçuluğu ilmî platforma taşıyacak
22-09-2021 11:43
22-09-2021 11:43
Google News
Edirne

Trakya Üniversitesinde (TÜ) anadan görme okçuluk sempozyumu düzenlenecek.

Üniversiteden meydana getirilen açıklamaya göre, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Erdoğan, Muhammet Bakırcı, Yasin Kırcı, Okçular Vakfı Genel Müdürü Ali İhsan Öz ve Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Hasan Şahintürk, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında görüşme etti.

Ziyarette, geçmişten günümüze okçuluk kültürü konuşulup, bu sporun Edirne'de ve TÜ'de yaygınlaştırılması namına yapılabilecek iş birlikleri görüşülürken, anadan görme okçulukla ilgilendiren müşterek bilgi şöleni düzenlenmesi de kararlaştırıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversite şekilde anadan görme sporları baş döndürücü önemsediklerini ve cemaat çıktıklarını anlatım fail Tabakoğlu, "Okçuluk kültürümüzün ehemmiyetli müşterek parçası. Gençlerimizin bu sporu elan yakından tanıması ve kültürlerini yaşatması icap ettiğini düşünüyorum. Üniversite şekilde değme yıl düzenlediğimiz Nevruz kutlamalarında anadan görme okçuluğa da arazi verip, bu kültürün öğrenciler çeşidinden benimsenmesine punt oluyoruz. Aynı sürede çalışanlarımız ortada da anadan görme okçulukla meraklı şekilde ilgilenenler var. Birlikte bu sporun Edirne'de yaygınlaştırılması namına ehemmiyetli planlar gerçekleştireceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin böylecene Erdoğan, Tabakoğlu'na içinde ok mevcut müşterek resim bedel etti. Tabakoğlu'da Erdoğan'a fayans debbağ bağış etti.

Okçular Vakfı heyeti, Tabakoğlu eşliğinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzesi'ni gezdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?