USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

THK'nın tartışılan uçakları yenileniyor

Türk Hava Kurumu (THK) envanterine kayıtlı ve 2019'dan bu yana atıl olan 9 Canadair CL-215 tipi yangın söndürme uçağından 4'ünün, orman yangınlarında kullanılabilecek şekilde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de (TUSAŞ) bakımı sürüyor.

THK'nın tartışılan uçakları yenileniyor
15-12-2021 14:39
15-12-2021 14:41
GAZİANTEP
Google News
THK Kayyumu H. Abdullah Kaya,  yaptığı açıklamada, THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın eylül ayında istifa etmesinin ardından kurumda hukuki boşluk bulunmadığını söyledi.
Kaya, "Biz kayyum olarak 3 kişi atandığımızda mahkemeden kayyum olarak yetki istemiştik. 3 kişi birlikte temsilen yetkili olduğumuz gibi her birimizi de tek tek yetkili eden bir mahkeme kararı oldu. O kapsamda herhangi bir hukuki boşluk yok. Bir kayyum da imzasıyla kurumu temsilen işlemler yapabiliyor. Bu kapsamda biz işlemlere devam ediyoruz" dedi.
Kaya, THK olarak sivil havacılığı geliştirmenin, genel havacılığın Türkiye'de gelişmesinin, gençlerin sportif havacılığı Türkiye'de çok daha rahat yapabilmesinin aracısı olmak istediklerini söyledi.

4 uçak bakımda

THK Kayyumu Kaya, THK'nın toplam 9 yangın söndürme uçağı olduğunu, bunlardan 3'ünün önceki yıllarda uğradığı çeşitli kazalar nedeniyle çok ciddi bakıma ihtiyacı olduğu için yıllardır kullanılmadığını belirtti.
Kaya, 4 uçağın ise TUSAŞ'ta bakımda olduğunu belirterek, "Bunların kapasiteleri artırılmıyor. Pervane, motor, iniş takımlarının bakımları yapılıyor. Kanat gövde bağlantılarının perçin ve yorgunluk testleri yapılıyor. Esas zaman alan ve uğraştıran husus bu oluyor. Burada bir kapasite artırılması söz konusu değil. Uçakların olduğu gibi kullanılmasına yönelik bakım yapılıyor. Diğer 2 uçağımız ise biraz daha masraflı bakım gerektiriyor. Motorlarının ve iniş takımlarının ciddi şekilde bakımı gerekiyor. Bunun da maliyeti biraz yüksek olduğu için onların bakımını şu anda 2’nci etap olarak düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?