USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terörist İsrail'e Gaziantep'ten büyük tepki-

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılanlara saldırdı. İsrail polisi saldırıda ses bombası kullandı.

Terörist İsrail'e Gaziantep'ten büyük tepki-
08-05-2021 02:37
08-05-2021 13:52
Google News

İsrail, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılanlara ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. Filistinliler taş ve cam şişelerle karşılık verdi. Saldırıda 53 Filistinli yaralandı. Harem-i Şerif savaş alanına döndü.

Yaşanan olaya Türkiye’den ve Gaziantep’ten çok sert tepki geldi.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıyı şiddetle kınadı. Çavuşoğlu, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız." ifadelerini kullandı.

- Abdülhamit Gül / Adalet Bakanı 
İsrail'in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları asla kabul edilemez. İşgal güçleri, kutsallara ve masum sivillere dönük hukuk ve insanlık dışı müdahaleleri derhal sona erdirmelidir. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, daima yanında olacağız.



- TBMM Başkanı Mustafa Şentop da saldırıya ilişkin, "Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in, şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik edildiğini belirten Şentop, "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız. Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz." diye konuştu.

- Ahmet Uzer /  AK Parti Gaziantep Milletvekili

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate saldırısını şiddetle lanetliyorum. 
Barbar ve terörist İsrail devletinin kutsallallarımıza saldırması kabul edilemez. Batı dünyası bunlara neden sessiz? Filistin'in her zaman yanındayız. #MescidiAksa


- Nejat Koçer/ Ak Parti Gaziantep milletvekili

Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate ses bombası ile saldıran ve mübarek Ramazan gününde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçlerini şiddetle kınıyor Mescid-i Aksa’daki terörü lanetliyorum.

- Mehmet Erdoğan / AK Parti Gaziantep Milletvekili

Kudüs ve Mescid-i Aksa ağlıyor. İlk kıblemiz ve ikinci mescidimiz, İşgalcilerin, Mescid-i Aksa'ya ve Müslümanlara karşı acımasız ve vahşi saldırılarını kınıyorum. Bu açıkça bir devlet terörüdür.

- M.Sait Kirazoğlu/ AK Parti Gaziantep Milletvekili

 Dünyanın en barbarı İsraili şiddetle kınıyor, alçakça saldırıları durdurmasını, hiç bir kutsala saygısı olmayan işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmesini istiyoruz.

Ali Şahin / Ak Parti Gaziantep Milletvekili, TBMM İdare Amiri

Bekle ey Kudüs! Andolsun döneceğiz..

- Müslüm Yüksel / AK Parti Gaziantep Milletvekili 

İsgalci İsrail #MescidiAksa'da namaz kılan cemaate saldırdı. Bu saldırı Filistin halkının yaşam hakkına, Müslümanların onuruna, izzetine saldırıdır. Lanetliyorum…
Allah’ım sen gecenin hürmetine, terör devleti İsrail’i Kahhar ismin ile perişan eyle…

Davut Gül/ Gaziantep Valisi

Bin sene de geçse Kudüs mutlaka özgür olacak...

#MescidiAksa 
#Kudüs

- Fatma Şahin / Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

2003'te Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreterliği yaptım... 
Bir Müslüman olmanın yanı sıra #MescidiAksa ve o bölgenin böyle bir önemi de var benim için. İsrail'in yaptığı sadece İslam'a değil, insanlığa yapılmış bir saldırıdır




- Mehmet Tahmazoğlu / Şahinbey Belediye Başkanı-

İsrail zulmü devam ediyor..

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ramazan’da ibadet eden Müslüman kardeşlerimizin hedef alınması kabul edilemez.
- Rıdvan Fadıloğlu / Şehitkamil Belediye Başkanı

Mescid-i Aksa’ya asla zincir vuramayacaksınız.

İlk kıblemiz, peygamber efendimizin nuruyla nurlanan Mescid-i Aksa’yı hiçbir işgalci güce bırakmayacağız.


- Adil Sani Konukoğlu/ GSO Meclis Başkanı

MESCİD-I AKSA’DA İbadet eden Müslümanlara saldıran insanlıktan nasibini almamış  terörist İsrail polisini lanetliyorum. #MescidiAksa



Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve Kudüs'ün özgürlüğü için bu gece bol dua edelim

- Mehmet Yılmaz / AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı

Bu gece, Mescid-i Aksa'da,namaz kılan müslümanlara ses bombalarıyla saldırı bir devlet terörüdür. Hiç bir kutsala saygısı olmayan İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa'daki zulmünü nefretle kınıyorum.

#MescidiAksaKırmızıÇizgimizdir

Latif Karadağ / Gaziantep Büyükşehir  Belediyesi Başkan Yardımcısı
    
İlk kıblemiz, kutsalımız #MescidiAksa yine siyonist çizmelerine bulandı. Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun.

- Arif Kurt / Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı

İsrail yıklasın enkazını göreyim,
Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim...
#Kahrolsunİsrail #Filistin #MescidiAksa

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?